75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 вересня 2017 р.

Підприємництво — це талант та величезна праця !

                                                             Підприємці – великі працелюби,
                                                             у людей, які займаються
                                                             власною справою, вихідних не буває.        
   В першу неділю вересня в Україні відзначається День підприємця. Це свято встановлено Указом Президента ще у 1998 році, щоб відзначити важливу роль, щоб показати наскільки це важлива частина економіки України, яку відіграє цей сектор економіки у формуванні нового економічного ладу, розвитку демократії та громадянського суспільства, в той же час, щоб підтримати підприємців.
  Сьогодні  економічна діяльність України реалізується в різних формах власності, і всі вони захищені на державному рівні. Про свідчать  Закони України «Про власність», «Про підприємництво», «Про підприємства», «Про господарські товариства» та це яскраво показано в статті 42 Конституції України, де сказано, що кожен громадянин має право займатися підприємницькою діяльністю, яка не заборонена законом. Закони допомагають всім підприємцям країни, захищають і створюють умови для успішної роботи.
   Підприємці є головною рушійною силою будь-якої економіки.                          Стати підприємцем допомагають велика наполеглива праця і вміння досягати поставлених цілей. У складних економічних умовах, які переживає наша держава, робота підприємців вимагає багато уваги і зусиль. У людей, які займаються власною справою, вихідних не буває. Підприємництво — це талант і, водночас, велика праця, гідна великої  пошани і дієвої підтримки.
    Без приватного бізнесу неможливо уявити металургію і будівництво, торгівлю та побутове обслуговування, транспорт і зв'язок, інші галузі економіки.
    Підприємці нашої об'єднаної територіальної громади – це сміливі, рішучі, ініціативні люди, які створюють умови для власного добробуту, робочі місця і процвітання рідного Каланчака.
    День Підприємця традиційно відзначається  по всій Україні.
    У День Підприємця можна побачити безліч різних, хоча і не дуже масштабних, заходів.
   День підприємця…
   Й зразу ж пригадується літо 2004 року. Каланчацька бібліотека перша та єдина серед районних бібліотек Херсонщини виграла Грант Посольства США в Україні «Інтернет для публічних бібліотек» (LEAPIV) в сумі 15 тисяч доларів США. Потрібно було відремонтувати приміщення під інтернет – центр, обставити меблями, оформити наочно. На звернення про допомогу першими відгукнулися підприємці Микола Григорович та Галина Олексіївна Матвієнки, далі Валерій Іванович Слюсарчук… Підприємці показали приклад, підтримали, надали допомогу… Й, як сказала радник Посла Сполучених Штатів Америки в Україні Дженетт Демірей на відкритті Інтернет - центру,  Каланчак став мегаполісом… В цьому є певна часточка допомоги й наших підприємців, які розуміють значимість розвитку бібліотечної справи, дотримання права жителів громади на одержання інформації...
   З того часу Каланчацька районна громадська організація роботодавців орендарів та підприємців „Вільний  вибір”, яку вже багато років поспіль очолює дуже активна, небайдужа до проблем громади, приємна, весела та оптимістична пані – Галина Олексіївна Матвієнко, постійно співпрацює з Каланчацькою централізованою бібліотечною системою, деякі підприємці  частенько відвідують книгозбірні, беруть участь в масових заходах, вітають з професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек. 
   Й в кожному з 7-ми Міжнародних Грантів, отриманих Каланчацькою  бібліотекою, є  підтримка громадської організації  наших підприємців.
    Днями делегація каланчацьких підприємців побувала на обласних урочистостях з нагоди професійного свята Дня Підприємця. Взяти участь у святкуванні була запрошена й директор бібліотечної системи.
   Щиро вітаємо наших підприємців з професійним святом, у цей день слова вдячності адресуються енергійним, ініціативним людям, що зуміли організувати свою справу, втілити в життя нові ідеї та проекти, своєю невтомною працею активно сприяти поступальному розвитку нашої громади.
   Всім, хто присвятив себе підприємницькій діяльності – невичерпної енергії, натхнення і здійснення задумів, мудрості в справах та процвітання бізнесу, стабільності, добра й благополуччя !
   Нехай усі Ваші задуми будуть успішними, а бізнес — стабільним і процвітаючим, найти і міцно зайняти своє місце в економіці нашої громади, втілювати в життя нові ідеї та проекти.
    Кожен підприємець займається по-справжньому важливою і відповідальною роботою. Успіхів усім вам та удачі. Нехай доля щедро нагородить кожного за Вашу працю і старання.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *