75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 травня 2017 р.

День пам’яті та примирення ! Ніколи знову !


 Минуле потребує памяті
  З метою  впровадження нової традиції святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення та популяризації відзначення 72-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 71-ї річниці завершення Другої світової  Каланчацької централізованої бібліотечної системи зосередили увагу на проведенні інформаційних заходів під загальним гаслом «День памяті та примирення: Памятаємо. Перемагаємо. Ніколи знову».
    В книгозбірнях системи оформлені книжково - інформаційні виставки –пам’яті, виставки – нагадування, виставки – застереження, виставки – роздуми  «Минуле потребує пам’яті…», «Пам’ятаємо ті страшні події….», «Роки війни – століття пам’яті». «Шлях до перемоги», «Пам’ять про вас в нашім серці жива», «Прочитай про героїв та про їх подвиги», «Вічна слава солдату – переможцю!».

 У ці травневі дні з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, невинних жертв війни, посилення турботи про ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, а також утвердження спадкоємності традицій воїнів – переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, міцніше  консолідувати суспільство навколо ідеї захисту України проводяться масові заходи для дітей, молоді, людей поважного віку.
     Учнівська молодь взяла активну участь в патріотичних годинах «Минуле потребує пам’яті нащадків» та «За ним йшли відважні» ( про нашого Каланчацького Героя Тимофія Яковича Левицького)
   Підчас проведення інформаційних годин відбулися й бібліографічні огляди літератури та статей з періодичних видань «України мужнії сини» та «Славою увінчані».
   При проведенні заходів, особливо для підлітків та молоді, працівники книгозбірень намагалися донести новий зміст відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни.
   Сільські бібліотеки – філії нашої громади провели для своїх відвідувачів масові заходи малих форм по темам: “Пам’ять про війну як застереження від її повторення”, “Прагнення до свободи – вчора, патріотизм і нездоланність – сьогодні, гідна Україна – завтра”, “Український патріотизм проти тоталітарних систем”, “Кривава ціна миру в Європі 1945-го та сьогодні”,
“Жіночі історії війни: вони боролися за українську землю”, “Мужність і відвага крізь покоління”, “Порозуміння заради майбутнього України”.
    Відзначення Дня пам’яті та примирення та Перемоги над нацизмом у Європі та 71 річниці завершення Другої світової війни пройшли на високій патріотичній ноті, з вшануванням пам’яті загиблих героїв та відвідуванням на дому живих визволителів Вітчизни.  
Пам’ятаємо. Перемагаємо. Ніколи знову! 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *