75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 травня 2017 р.

Політичним репресіям - НІ!

                
            Політичні репресії  - злочин,  якому немає прощення !
     День пам'яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день, відзначаємо у третю неділю  травня. Вшановуванню пам'яті політичних репресованих  долучились й бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи. 

     Фізичне знищення власних громадян, світогляд яких відрізнявся від комуністичного, було розпочато відразу після більшовицького жовтневого перевороту 1917 р. Воно зачепило середовища видатних діячів і певні категорії населення та періодично сягало своїх пиків. Нечуваних масштабів масові репресії досягли після штучного голодомору 1932-1933 років. Упродовж 1937-1938 років вони охопили всю країну. Тривали репресії і після Другої Світової війни, і за часів так званої побудови комуністичного суспільства… 
    В бібліотеках Каланчацької централізованої бібліотечної системи проведено цикл заходів до Дня пам’яті жертв політичних репресій.
     В літературно – мистецькому залі центральної районної книгозбірні  оформлено книжково - ілюстративну виставку «Політичним репресіям – НІ !»,  перегляд літератури та періодики «Злочин, якому немає прощення» та постійно – діючу тематичну полицю «Запали вогник у своєму серці!».
     Для відвідувачів літературно – мистецької зали проведено цикл інформаційних бесід «Політичним репресіям – НІ» та в Година спілкування  «Злочин перед людством. Він не має повторитись!».
     Старшокласники взяли участь в Годині вшанування пам’яті жертв політрепресованих «Минуле з гірким присмаком» та історичний урок «Повернення правди».
     З активом читацького об’єднання за інтересами людей поважного віку «Спілкуймось!» проведено Годину обговорення «Депортація кримських татар, подальша їхня доля та події сьогодення».
     Сільські та селищні бібліотеки – філії Каланчацької громади також зосередили увагу на донесенні правди про політичні репресії через книжкові виставки, тематичні полиці та перегляди літератури та періодичних видань «18 травня – скорботний день для кримсько – татарського народу»,  «Депортація кримських татар – вплив на долі майбутніх поколінь». Вони користуються великою увагою відвідувачів книгозбірень. У сільських бібліотеках – філіях проведені  Години інформації, бесіди - діалоги по темам «Трагічні сторінки історії», «Найдорожче у нас воля, вони оплатили її життям», «Політичним репресіям – НІ!»
Вшануймо пам’ять жертв політичних репресій  !
 Запали вогник у своєму серці !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *