75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 березня 2017 р.

Молоді – про Великого Кобзаря



      «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа. Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури. Він був самоуком і вказав нові, свіжі й вільні шляхи професорам та книжним ученим».                                                                                                                                  І.Франко.
Чергове засідання читацького об’єднання «Старшокласник» було присвячене видатному українському письменнику, поету та художнику, великому громадському діячеві Тарасу Григоровичу Шевченку.
Керівник об’єднання, бібліотекар абонементу обслуговування юнацтва Ольга Качур розпочала засідання словами: «Вклоняємося світлій пам'яті поета. Перегорнемо деякі сторінки життя великого Кобзаря, прислухаємося до шевченківської думки та слова, переглянемо 1 частину фільму «Заповіт».
Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті просяє веселка
Повна сил і живої снаги.
Ми вшановуємо пам'ять Шевченка. Й далі бібліотекар продовжила свою думку:  «В 2014 році ми святкували 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря, яке було внесено до переліку пам'ятних дат ЮНЕСКО. Указом Президента України 2014 рік було оголошено  Роком Тараса Шевченка в Україні. В історичному розвитку України Шевченко — явище  незвичайне  своїм місцем у літературі, мистецтві, культурі. Походженням, становищем та відомістю Шевченко — виняткове явище також у світовій літературі.   З 47  років життя  поет пробув  24 роки в кріпацтві, 10 — на засланні, а решту — під наглядом жандармів».   
Старшокласники разом з бібліотекарями пригадали важливі дати з життя Великого Кобзаря…   відновили в пам’яті біографію Великого поета… Цікаві випадки з його життєвого та творчого шляху … Розповіді про Великого Кобзаря перепліталися віршованими рядками з його поетичної  творчості.  
Керівник читацького об’єднання завершила розповідь про життєвий та творчий шлях видатного письменника, поета, художника Т.Г.Шевченка словами:  «Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка — живе і вічне. Вивчаймо його, думаймо над його істиною, виконуймо його заповіти, які посилав він синам свого народу. І серед них — найперший і найголовніший:     
Свою Україну любіть,
Любіть її… Во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
Далі в рамках засідання клубу було проведено цікаву вікторину. Молодь успішно справилася з завданнями – майже на всі питання було дано вірні та вичерпні відповіді.
На завершення зустрічі старшокласники залюбки переглянули відео-презентацію та відеофільми про життєвий та творчий шлях Великого Кобзаря.
Учні суттєво поповнили свої знання щодо біографії, творчості Т.Г.Шевченка – поета, письменника та художника!
   Розходячись по домівках щиро дякували працівникам центральної бібліотеки, особливо своєму керівнику читацького об’єднання Ользі Качур за цікаве засідання. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *