75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

21 грудня 2016 р.

Ми не забудемо ніколи - забути сил у нас нема !

     2 листопада 1943 …   Цієї дати нам не забути нам ніколи …
      73 – річчю визволення  Каланчацького району від нацистів  книгозбірні Каланчацької централізованої бібліотечної системи присвятили цикл масових заходів та взяли участь в мітингах, присвячених цій даті.
    Сьогоднішнє покоління народилося, коли  страхіття війни були вже в минулому   -  перемозі  вже  не  один десяток  літ …
    В бібліотеці – документи, фотографії, спогади ветеранів ... Як далеко та страшна війна, а як боляче стискається серце…
Й не тільки спогади, документи роз’ятрюють серце… Дуже не спокійно на душі – сьогоднішні події на сході нашої країни відгукуються страшним болем...  Особливо, коли гинуть ні в чому не винні люди, солдати – захисники рідної землі… й   приходить на думку символ «Ніколи знову!»
   День визволення  нашого селища від нацистських загарбників –особливе свято. Це вічне нагадування про те, якою великою ціною заплачено за перемогу, вічний спомин про жахливі події тієї війни, вічне благання миру на землі на всі віки для всіх народів.
  В літературно – мистецькій залі  центральної районної бібліотеки оформлена  книжкова виставка «Вічний вогонь нашої пам'яті» та  фотовиставка – спогад  „Моя  родина і та війна”,  на абонементі центральної книгозбірні  „Війна на сторінках художніх творів”,  в філіях ЦБС  -  книжкові  виставки:  «Вони  вірили у Перемогу,  вони перемогли!», «Час схилити голову».  
     Для молоді організовано та проведено  патріотичну Годину  „І  пройшов солдат крізь ту війну”  та Година пізнання історії  «Шляхами визволення,  шляхами перемоги».     По  темі  „Визволення рідного селища:  спогади, спогади, спогади...” проведено  Годину спілкування для користувачів поважного віку.   



В Олександрівській, Новокиївській,  Хорлівській,  Привільській  та Новопавлівській бібліотеках-філіях пройшли патріотичні Години «Згадаймо наших визволителів», «Перемога ціною в життя», «Юним про подвиг батьків», «Рівняймось на патріотів України!».
    Для користувачів Партизанського мікрорайону бібліотекар Каланчацької селищної бібліотеки Ольга Войтюк провела цікавий захід –
Ток-діалог «А ти зміг би повторити подвиг дідусів?»
   Огляд періодичних видань «Світлий подвиг воїнів – визволителів – незабутній» також проведено в Новопавлівській, Макарівській, Хорлівській та Олександрівській сільських книгозбірнях.
   В рамках роботи читацького об’єднання молоді «Старшокласник» в жовтні проведено засідання по темі «Від козака…  до сучасного українського солдата», де було розглянуто й питання воїна – визволителя.
    Інтернет – центром  центральної районної бібліотеки складено  для  користувачів  списки сайтів  „Кроки  визволення».
    В Олександрівській сільській бібліотеці – філії проведено патріотичну Годину мужності «І зостануться в серці назавжди!»
    Підчас проведення заходу, крім розповіді про події визволення Каланчацького району від нацистських загарбників, поступово перейшли до подій сьогоднішнього дня. Адже всіх хвилюють події в зоні АТО, а в селі багато учасників антитерористичної операції, які повернулися  зі сходу, у багатьох нагороди за проявлені мужність та героїзм підчас виконання військового обов’язку.
   Тож бібліотекар Наталія Митковська запросила на зустріч з молоддю  учасників АТО та військовослужбовців 57-ої бригади артдивізіону міста Кропивницького…
   Активними на зустрічі були члени бібліотечного гуртка «Юний книголюб», вони задавали безліч питань, цікавилися, як військовослужбовці там, на передовій, захищають нашу країну, чи не страшно,чи були поранені, чи довелося бачити смерть побратимів…
   Гуртківці у віршах дякували військовослужбовцям, учасникам АТО за те, що забуваючи про страх, про біль, про безпеку, вони всі як один, незалежно від віку й роду занять, встали на боротьбу з ворогом.
  Своїми спогадами про службу в зоні АТО на Донбасі в складі 56-ої бригади поділився колишній учень нашої школи – Бакаєв Сергій Юрійович, від імені присутніх воїнів сказав: «Кожен з нас ясно усвідомлював, що може загинути в будь-яку секунду, але щоразу піднімався в бій, захищаючи свій дім, свою родину, свою Батьківщину від ворогів, тому що кожен знав: «Якщо не я, то хто ж!».
    Гуртківці побажали присутнім воїнам міцного здоров´я, добра, сил, витримки, терпіння, читали вірші, які брали за душу, навіть стискалося серце, особливо наголошували у віршах повертайтесь додому живими.
    Мов журавлиний клин, летять роки. Все далі й далі в пам'ять відносить славна мить визволення ...  Пам'ять торкається чорними крилами самого серця, будить вдячність і любов до тих, хто захистив нас,  хто здобув перемогу над ненависним ворогом.
Онукам – подвиги дідів в житті слугують прикладом величним!
Пам'ятаймо  своїх  визволителів !





Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *