75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 грудня 2016 р.

Правовіу освіту - жителям району !


   Правова освіта населення – постійно в полі зору бібліотек Каланчацької  централізованої бібліотечної системи.  
  Але з метою подальшого покращення роботи бібліотек системи щодо правової освіти населення, здійснення  інформаційно – правової діяльності, спрямованої на підвищення правової обізнаності різних верств населення району центральна районна книгозбірня налагодила співпрацю з Каланчацьким бюро правової допомоги Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
   Правове просвітництво в бібліотеці має певний досвід. Зокрема  в центральній районній бібліотеці налагоджена постійна вже протягом декількох років співпраця з Каланчацьким районним підрозділом Скадовського міжрайонного відділу кримінально – виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Херсонській області. Укладено угоду на співпрацю, складено спільні заходи, підопічні  інспекції разом з працівниками та самостійно часто відвідують бібліотечні заходи, користуються послугами інтернет - центру.
  А ось днями в нашій книгозбірні відбулася цікава зустріч з працівниками Каланчацького бюро правової допомоги Голопристанського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
   До послуг відвідувачів бібліотеки оформлена виставка – перегляд «Безоплатна правова допомога» та буклети для роздачі з переліком послуг  «Каланчацьке бюро правової допомоги».
   Керівник Бюро Тетяна Філіппова ознайомила присутніх з переліком покладених на нього завдань,  детально розповіла про послуги, перелічила документи, які клієнтові потрібно додати до звернення.
   Тетяна Миколаївна зосередила увагу на порядку наданні правових послуг клієнтам  для підтвердження їхнього статусу малозабезпечених.
    Була надана змістовна інформація про порядок надання правової допомоги учасникам антитерористичної операції на сході нашої країни  та їх родинам, адреси гарячої лінії та телефони.
   Вона пояснила, що Центр надає навіть психологічну допомогу та запросила відвідати громадський центр духовного розвитку «Джерело життя». Тут допоможуть звільнитися від почуття пережитого жаху, вийти зі стресового стану, адаптуватися до мирного життя, повернути жагу до життя і здатність відчувати радість і щастя.
   Тетяна Миколаївна повідомила, що на допомогу учасникам АТО та їх родинам прийде й громадська організація – інформаційний Ресурсний Центр «Правовий Простір». Ці дві громадські організації реалізують спільну програму «Сприяння соціальній адаптації учасників АТО та їхні родин через надання психологічної і юридичної допомоги» за підтримки Міжнародного Фонду Відродження.
   Далі мова пішла й про порядок укладання  та припинення контрактів військовими під час АТО. Це питання також хвилює жителів громади.
   Було обговорено питання надання безоплатного державного адвоката.
   Присутніх на зустрічі цікавили питання надання консультацій щодо шлюбного контракту, шлюборозлучного процесу, питань отримання спадщини тощо.


   Бюро правової допомоги надало бібліотеці в користування буклети, брошурки, пам’ятки, журнали. Всі ці документи разом з літературою правової тематики представлені на виставці правової освіти до послуг відвідувачів  літературно - мистецького залу центральної районної бібліотеки «Правове просвітництво – жителям району!»
   Зустріч була дуже цікавою та корисною.
   Каланчацька центральна районна бібліотека  тісно та скоординовано співпрацюватиме з Каланчацьким бюро правової допомоги в напрямку правового просвітництва жителів району та відвідувачів книгозбірень бібліотечної системи. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *