75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 жовтня 2016 р.

Електронна книжка : попит шалений !


   Вже майже півроку до послуг користувачів Каланчацької центральної районної бібліотеки – електронна книжка. Перша електронна книжка в бібліотеці.  Й попит на неї – неабиякий !  
      А електронна книжка, нагадаємо, дісталася Каланчацькій центральній районній бібліотеці на початку 2016 року. Адже наша книгозбірня –  перша та єдина серед районів Херсонщини виграла Грант «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за проектом української бібліотечної асоціації  за підтримки Європейського Союзу за програмою  «Erasmus +», відкрила Пункт Європейської Інформації та успішно впроваджує проект.
 
   В подарунок бібліотека отримали багато цікавої інформаційної літератури про країни Європи та Європейський Союз, електронну книжку, прапорці Євросоюзу та інформаційний стенд, а 

головне – великі можливості спілкування та співпраці з представниками країн Європейської Спільноти в Україні…
    Проект розрахований на три роки…
    Так ось, електронна книжка – чудо техніки користується неабияким попитом!
  Наші користувачі та й самі працівники бібліотеки поступово ближче знайомляться з її сервісом, можливостями, закачують  книжки, інформаційні матеріали, читають – де завгодно !
   Є користувачі , особливо це люди поважного віку, яким цікаво просто потримати в руках, переглянути, а інші – успішно,  з впевненістю користуються чудом техніки,  читають та, навіть,  замовляють твори …
  Але, на превеликий жаль, вона у нас одна, й видавати на руки додому ми не можемо. Електронна книжка тільки до послуг відвідувачів в літературно – мистецькому залі.
   Днями ми отримали Всеукраїнський Вісник № 3 «Все про Європу в бібліотеках».  І що особливо приємно, в рубриці «Досвід роботи Пунктів Європейської Інформації» розміщено допис про інновації нашого Каланчацького Пункту ЄІ.

  Пройшло лише півроку, як в Каланчацькій центральній районній книгозбірні  відкрився Пункт Європейської Інформації,  а його вже відвідало 1031 чоловік, проведено 37 заходів,  в ЗМІ надруковано шість статей про його діяльність.
  День Європи «Україна крокує в Європейський Союз» проведено широко, цікаво, змістовно два дні поспіль – в самій бібліотеці та в парковій зоні.  На свято Європи приїхали, навіть, вчителі та учні Хорлівської ЗОШ. А всього на святі побували 184 учасника.
   На бібліотечному блозі  книгозбірні створено сторінку «Пункт Європейської Інформації в Каланчацькій бібліотеці» Активно відвідують його не тільки односельці, колеги з інших бібліотек країни, а навіть, світу.  Сторінку за півроку вже відвідало 387 чоловік.
   Завітайте до нашої Каланчацької районної бібліотеки! Скористайтеся й Ви новими можливостями електронної техніки !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *