75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 серпня 2016 р.

25-ій річниці Незалежності України присвячуємо...


   Величне свято !  Головне свято України !
  Каланчацька централізована  бібліотечна система в своїй повсякденній діяльності завжди в пошуку, завжди на хвилі нових ідей та інноваційних підходів до проведення різноманітних заходів.  До Дня Незалежності України бібліотеки району підготували цикл цікавих заходів «Поділись любов’ю до України!»
  В переддень відзначення 25 – річчя Незалежності України» проведено День цікавої інформації «З Україною в серці»  Протягом дня наші відвідувачі  переглянули   Прес - огляд  «Україна – незалежна правова держава»  та книжкову виставку «Я піднімаю прапор моєї Батьківщини” (до Дня Прапора України), взяли участь в  Годині інформації  «Україна:  День за днем». Користувачам центральної районної бібліотеки дуже сподобалася відео-вікторина  «Чи добре знаєш ти свою країну?». Молодь читацького об´єднання за інтересами «Старшокласник» взяла участь в  Патріотичній годині – діалозі  „Українець це на все життя”
   В сільських та селищних бібліотеках – філіях пройшли цікаві пізнавальні та та захоплюючі заходи.  Зокрема,  читачі мали змогу переглянути книжково – інформаційні виставки та перегляди «Величне свято Української держави», «День Незалежності України – наше головне свято!» та взяти участь в  патріотичних годинах «Українець – це на все життя», «Вивчаємо історію рідної  країни», «Будова української державності», «Україно, ти доле моя!» Юні відвідувачі книгозбірень гортали книжечки про історію нашої країни, брали участь в патріотичних іграх, вікторинах, конкурсах…
   У вересні на наших відвідувачів центральної районної бібліотеки чекає  літературно – тематичний вечір «Українська хустка» з циклу «Скарби бабусиної скрині» до 25 – річчя Незалежності України в рамках засідання читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!».
  До участі в ярмарку  інноваційних бібліотечних ідей, який проводився обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б. Лавриньова в рамках обласного фестивалю молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу!»  працівниками центральної районної бібліотеки Ольгою Гавран, Оленою Гриценко та Наталією Хребір було підготовлено  проект та виготовлено відео – ролик «Віртуальні  сферичні подорожі Україною у форматі «3Д «Поділись любов’ю до України!». 
   За основу проекту було взято  25 цікавих фактів з улюбленої книжки нашої  Каланчацької молоді «1000 цікавих фактів про Україну». Саме ця книжка та стала лейтмотивом нашого проекту.
  Глядачам  пропонується відвідати декілька найбільш цікавих куточків нашої Батьківщини за допомогою  WEB - мапи.
  Так, протягом  трьох хвилин – цікава, неповторна, захоплююча краєзнавча подорож Херсонщиною, Запорізькою областю – батьківщиною козацтва, Києвом – серцем України, Житомиром, який налічує багато історичних місць, пов’язаних з іменами видатних діячів науки і культури, Рівненським тунелем кохання. Полтавою –  батьківщиною Котляревського, Миколи Гоголя та знаменитого Сорочинського ярмарку,  Одесою – перлиною курортів півдня України, столицею гумору, Львовом – містом із запахом кави й шоколаду, «маленьким Парижем», «українським Лондоном», «культурною столицею Європи», «містом Лева»…
    Це був початок  великої подорожі своєю  Україною, признанням  великої любові до своєї неньки— Батьківщини.
    За створення та реалізацію проекту «Поділись любов’ю до України» в межах  VI обласного фестивалю молодіжного читання та права «Відкрий свою книгу!»  колектив Каланчацької центральної районної бібліотеки  нагороджено Дипломом та бібліотечкою літератури. 
   Пропонуємо Вашій увазі відеоролик «Поділись любов’ю до України!» 


Зі святом ! З Днем Незалежності України !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *