75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

23 червня 2016 р.

Основа життя – наш закон основний !

          
     Конституція України,  Основний Закон нашої держави, це  - серце, душа, довговказ  становлення, розвитку і вдосконалення суспільства, життя наших громадян.  
  Конституція увійшла в суспільне життя країни, як один з головних символів, як оберіг державності і демократії, як гарант незалежності і соборності України.
    Пригадаймо історію… Протягом багатьох століть, приклавши багато зусиль, вистраждавши, виборовши собі волю,  незалежність,  наша країна  має тепер свою державну мову, свої державні символи  -  Герб, Прапор, Гімн, Конституцію, які уособлюють її історію, її сутність, її мрії та сподівання.
   В період підготовки до державного свята – Дня Конституції України,  в книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи оформлені книжкові виставки – інформації  «Конституція – основний закон нашої держави», «Конституція – починається з тебе!», «Конституція – основний закон України», «Державна символіка України», «Вивчаймо права, дотримуймося законів», «Права людини: час нових рішень», «Конституція – паспорт держави».


   Для жителів місцевих громад в сільських та селищних бібліотеках – філіях відбулися Експрес – інформації, тематичні бесіди – обговорення «Україна, якою я її бачу», Години інформації та Години повідомлень та обговорення «Вивчаймо та знаймо наші права!», «Закон і молодь», «Вивчаймо закони України !», «Вивчати – щоб дотримуватись !». 
   Малеча в районній бібліотеці для дітей в ігровій та пізнавальній формах підчас проведення Інформаційних годин, годин спілкування, бесід – діалогів, історичних годин «Чи знаєш ти свої права?», «Кольори, що дають надію», «І синє небо, і жовте колосся» знайомилися зі статтями основного Закону України, своїми правами, мандрували сторінками історії – становлення та боротьби за незалежність нашої країни.
    Вітаємо всіх з величним державним  святом – Днем Конституції України !  Міцного здоров'я та творчого натхнення, добробуту і затишку у кожній родині, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.
   Нехай демократичні засади, що закріплені в Конституції України,  стануть реаліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожного громадянина нашої держави.
Сподіваймося на краще майбутнє та разом створюймо
нову сучасну європейську державу – Україна !!! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *