75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

25 квітня 2016 р.

Свято Матінки - Природи в бібліотеці !


    Нас зібрала Матінка  – Природа ! 
    В Каланчацькій центральній районній бібліотеці в рамках Тижня молодіжної книги проведено  Еко День Матері – Землі.
Протягом екологічного Дня молодь селища відвідала екологічний урок «Земля хвора людиною», подорожувала екологічним круїзом «Нас зібрала одна природа» та  здійснила екологічний десант у сквер біля центральної районної  книгозбірні «Посади дерево!»
    Екологічний День  пройшов під загальним девізом «Наша планета – колиска життя».
    Бібліотекарі Ольга Качур та Олена Гриценко розпочали заходи вступним словом про оточуючу нас природу – джерело краси, яке викликає у нас почуття радості, подиву, джерело пізнання  – матеріал для господарської діяльності,  зміцнення здоров’я,  джерело доброти, піклування про неї робить людину добрішою.
   Закликали – берегти природу, а для цього потрібно її знати і любити.
    А якщо ставитись до природи іноді тільки з споживацькою метою – це може привести до непоправних наслідків.

   Учасників заходів запросили на пізнавально – екологічний урок «Земля хвора людиною», який  був присвячений 30 – річчю Чорнобильської катастрофи.  
    Юнаки та дівчата – старшокласники Каланчацьких загальноосвітніх шкіл № 1 та № 2 уважно прослухали бесіду до 30-річчя Чорнобильської катастрофи «Чорнобиль – національна трагедія». Бібліотекарі  розповіли  молоді  про події,  що стали  надзвичайним  випробуванням  для всього українського  народу. Висловили  надію,  що більше  ніколи  не повториться  страхіття  Чорнобильської  катастрофи.
   Бібліотекарі зауважили, що людина – це частинка природи, якщо знищувати природу – то означає знищувати самі себе, все живе на Землі має одну колиску, ім’я якій природа, наголосили зберегти красу в душі,  носити у серці її чарівність й неповторність та запросили відправитися в мандрівку по нашій щедрій квітучій українській землі.
    Завдяки мультимедійному обладнанню та можливостям всесвітньої мережі інтернет  для учасників заходу був влаштований екологічний круїз «Нас зібрала одна природа».
    Старшокласники настроїлися на подорож …    Круїз розпочався …
   Молодь  відправилась у мандрівку по щедрій, квітучій  землі,  адже спілкування з природою дає радість і наснагу. Але, на жаль,  стан  навколишнього  середовища України  на  сьогоднішній  день  вважається  критичним, тому, бібліотекар зауважила, що необхідно, щоб  кожна людина пройнялась  відповідальністю за долю природи.
   Ольга Качур, керівник читацького об’єднання «Старшокласник», в своїй розповіді про День Землі на декілька хвилин поринула у минуле, розповіла юнакам та дівчатам про походження цього екологічного свята, яке було запропоноване  до відзначення американськими школярами, які закликали всіх землян підтримати цю природоохоронну акцію, а в нашій країні День Землі  відзначається з 1991 року. Бібліотекар розповіла про природні явища, загадки природи… 
   Про виникнення життя на Землі, спілкування з природою, невичерпне джерело краси, інші  таємниці природи розповіла старшокласникам завідуюча відділом обслуговування центральної книгозбірні Олена Гриценко.
    А далі запросили молодь до участі в екологічному марафоні, який складався з чотирьох кіл, а оцінювали відповіді «Інспектори екологічних наук».
  Перше коло – розминка «Подумай та відгадай!» Питання  були дуже цікавими, але учні проявили добрі знання та кмітливість.  Наступне коло – «Овочеве коло».  На хитромудрі та складні питання учасники марафону,  у більшості, відповідали вірно, за що отримували нагороди – цукерки.
  Підчас конкурсного заходу старшокласники розгадували загадки, й навіть, взяли участь у бліц – турнірі.
   Завершив Еко День екологічний десант молоді у сквер біля центральної бібліотеки.
    Акція «Посади дерево»  вже  стає  традицією  читацького клубу «Старшокласник» . Кожного року у квітні  молодь разом з бібліотекарем проводить  екологічний  десант. І цього року старшокласники  знов посадили  деревце  у сквері  біля бібліотеки. 
     Незабаром  у сквері біля центральної районної книгозбірні  зазеленіє чудовий  гай, висаджений учасниками читацького об’єднання «Старшокласник» та милуватиме око пересічних громадян – жителів та гостей нашої громади.
  


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *