75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

22 квітня 2016 р.

Все про Європу - дізнайся в бібліотеці !

      
      В Каланчацькій ЦБ відбувся районний семінар для працівників сільських та селищних бібліотек-філій ЦБС на тему: «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в Пункті Європейської Інформації в Каланчацькій центральній районній бібліотеці». 
       Навчання бібліотекарів району розпочалося повідомленням методиста бібліотечної системи Валентини Бабічевої. Вона розповіла колегам  про перемогу у конкурсному проекті «Все про Європу: читай, слухай,  дізнавайся в пункті Європейської Інформації в бібліотеці».
Валентина  Андріївна зазначила, що в бібліотеці – визначна подія – відкриття  Пункту Європейської Інформації за підтримки Української Бібліотечної Асоціації та Європейського Союзу за програмою «Еразмус +».
    Надія Федкевич – директор ЦБС,   координатор та автор проекту презентувала відкриття Пункту Європейської Інформації в Каланчацькій центральній районній бібліотеці за програмою «Еразмус +».  З презентації колеги бібліотек-філій дізналися про історію створення Європейського Союзу, його інституції – головні та допоміжні. Надія Василівна детально  та цікаво проінформувала бібліотекарів сільських та селищних бібліотек – філій, що являє собою Рада Європейського Союзу, Європейський Парламент, Європейська Комісія, Європейський Суд…   
   Надія Василівна розповіла, що являє собою Пункт Європейської Інформації, познайомила присутніх з метою, основними завданнями Пункту ЄІ, його інформаційною базою та освітніми можливостями. 
     В мистецько-виставковій залі оформлена  інформаційна зона, яка  складається з книжкового фонду та веб-ресурсів. Ця інформаційна база достатньо широка, надає повну уяву про інформаційні ресурси бібліотеки та можливості всесвітньої мережі інтернет, які через рекомендаційні списки сайтів, тематичні інформаційні буклети представляють вичерпну інформацію про Європейський Союз,  його інституції  та країни Європи. Інформаційну базу створили працівники відділу обслуговування центральної районної бібліотеки на чолі з Оленою Гриценко, при участі працівників Інтернет-центру.  
    Олена Гриценко презентувала інформаційний куток, провела бібліографічний  огляд літератури та познайомила колег з довідковою та художньою літературою письменників країн Євросоюзу.
     Все що стосується інформації про Євросоюз та країн Євросоюзу у всесвітній мережі Інтернет працівники Інтернет-центру відобразили у слайдовій презентації  «Європейський Союз у мережі Інтернет», яку представила Ольга Гавран, а Наталія Хребір познайомила присутніх з веб-ресурсами в друкованому варіанті, буклетами, закладками та пам’ятками цієї тематики.   
     Валентина Бабічева, методист бібліотечної системи провела для колег бібліотек-філій вікторину «Що ти знаєш про Євросоюз ?» Працівники бібліотек перевірили та закріпили знання, одержані підчас семінару.
   Далі Валентина Андріївна  провела Експрес - опитування « Україна – Європейський союз». Сільські бібліотекарі дуже зацікавилися інформацією про Європейський Союз та країни Європи, задавали питання, обговорювали, намагалися якомога більше одержати інформації, щоб донести її до своїх користувачів, відвідувачів масових заходів та жителів своїх сільських та селищних громад нашого району.
    Семінаристи  з задоволенням переглянули відео-фільм «Цікаві факти про Європу».
    Наприкінці семінару були розглянуті і інші поточні рекомендаційні  та організаційні питання, повідомлення та оголошення.   
    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *