75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 березня 2016 р.

Жінка - одвічна загадка природи


Жінка… Весна… Квіти ... Кохання… Життя ...
     Все найкраще в світі – тендітність, краса, ніжність, кохання – притаманне Жінці: матері, дружині, сестрі, доньці, подрузі. Саме для них весна розквітає першими дивними квітами, дарує тепло, гармонію, нові враження…
  Активна читачка, керівник читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» Тетяна Петруненко розпочала святкове весняне засідання саме цими словами й продовжила: «Нехай кожен ваш день буде сонячним і радісним, життя сповнюють любов і гармонія, а на вашу честь розквітають квіти й звучить музика. Будьте завжди усміхненими, сповненими надій та оптимізму. Бажаю вам щастя й удачі, міцного здоров’я, здійснення всіх мрій та бажань, а у ваших оселях нехай панують мир, злагода і добробут!»   
 Гостями Каланчацької центральної районної бібліотеки в цей день були не тільки учасники читацького об’єднання «Спілкуймось!», а й обдаровані люди – народні умільці, адже свої роботи презентувала дуже талановита жінка, відома в районі майстриня, Катерина Корніївна Сидорова.
    А виставку – презентацію її творчих надбань влаштувала керівник сектору мистецтв, сама неабияка талановита майстриня, бібліотекар Маргарита Молдован.
    Маргарита Миколаївна зробила невеличкий екскурс в історію створення сектора мистецтв центральної районної бібліотеки, розповіла присутнім, що вже 10 років гостино відкриває двері сектор мистецтв. Тут у затишному читальному залі районної бібліотеки відбуваються  виставки – презентації, музичні години, виставки – вернісажі, експозиції художників та майстрів народної творчості, тематичні бесіди та вечори – зустрічі з творчими людьми краю…  Скринька народних талантів Каланчацького краю з кожним днем, місяцем, роком поповнюється  новими й новими іменами…
     Сьогодні до скарбнички народних майстрів увійшло прізвище Катерини Корніївни Сидорової й вона представляє на огляд свої чудові роботи – весняні, святкові, неповторні.
     Маргарита Миколаївна коротко розповіла про Катерину Сидорову, її життєвий, службовий та творчий шлях, про її роботи неповторної краси, які милують погляд, захоплюють, ваблять,  закликають до роздумів…
     Катерина Корніївна розповіла, що захоплення прийшло само по собі,  захопило, заполонило  серце та душу, сказала, що ескізи самі приходять у її творчій уяві, задуми народжуються зненацька, а руки підкорені творчій фантазії - творять, творять, творять чудеса !
    Бібліотекар «ввела»  учасників заходу в творчу майстерню нашої народної умілиці.  Повідомила, що працює майстриня з папером. Це той матеріал який завжди під рукою.  Папір використовує різний: звичайний, гофрований ...              Катерина Корніївна  представила свої творчі доробки, стисло розповіла про декілька своїх картин, сувенірів…
    Вона відповіла на численні запитання учасників заходу та провела маленький майстер – клас.
    «Таким майстрам можна по-справж­ньому та по-доброму позаздрити, адже вони зможуть створити прекрасну казку у власній домівці. Бажаємо майстрині творчого натхнення, будь ласка не залишайте свою фантазію і творчість без роботи. Творіть красу, а з нею і добро!» - цими словами Маргарита Миколаївна подякувала майстрині та вручила Подяку директора бібліотечної системи за участь в районній виставці народних умільців та чудові квіти.
   А свято продовжилося …
         Керівник читацького об’єднання  людей поважного віку «Спілкуймось!», ведуча заходу Тетяна Петруненко продовжила святкову частину засідання вітаннями з прекрасним святом Весни, Надії, Кохання – Міжнародним жіночим Днем – 8 березня. Вона звернулася до  заходу: «Шановні наші відвідувачі – кохані, вродливі, кмітливі, привабливі, найкращі, любі жінки ! Вітаємо вас з святом, дорогі жінки ! Й чоловіки теж! Бо якщо у жінок свято, то чоловіки радіють у двічі більше, значить. І у них свято !
          Член ради клубу, активна учасниця, працівник Територіального Центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любов Радіонова – друга ведуча свята продовжила: «Багата. Красива, мелодійна українська мова, але важко знайти слова, які б виразили всю міру любові і поваги до вас. Кожна жінка у себе вдома директор і завгосп, начальник цеху харчування, завідуюча дитячим сектором, уповноважена з постачання, міністр освіти і фінансів – й залишається при цьому, шанованою, коханою, вродливою, кмітливою, милою, загадковою, веселою, розумною, жартівливою, ласкавою, ніжною, привабливою леді.
         Зі святковими вітаннями уміло перепліталися гарні зворушливі пісні у виконанні Олександра Крайнова, директора Партизанського селищного будинку культури. Олександр Миколайович заспівав пісні «Любимая женщина», «Дарите женщинам цветы», «Платье»…
            А ще одноклубники пригадали історичні факти, які свідчать, що українська жінка завжди відзначалася самостійністю характеру, розсудливістю і розумом, часто могла й чоловіка провчити, в той же час славилася своєю чарівною вродою, ніжністю, тендітністю.
           З великою увагою прослухали учасники заходу гумореску Павла Глазового «Як Кузьму провчила жінка його мила» та завдячили гучними оплесками.
          На заході пролунали й легенди про жінок, гордих, волелюбних, яких не заманиш ні хаткою, ні сіножаткою, ні ставком, ні млинком, ні вишневеньким садком.
          Ведуча заходу Тетяна Петруненко пригадала й вислів класика світової літератури. французького письменника і філософа Вольтера, який сказав: «Всі протилежності сходяться в жінці». Від неї, від її любові та нелюбові залежить дуже багато, залежить і доля чоловіків…
           Характер та менталітет української жінки – особливі. А як багато може досягти жінка завдяки своїй чарівності, кмітливості, хитрості, завдяки розуму …    Учасники заходу переглянули відео кліп про жінку, який озвучила бібліотекар Наталя Яковлєва та вірш «А жінка буває…»
            Для всіх жінок – учасників заходу в запису прозвучала пісня Наталки Могилевської «Полюби меня такой …»
            А далі надали слово чоловікам… На превеликий жаль, на це святкове  засідання прийшов лише один представник сильної статі, постійний, активний учасник Віктор Феденюк. З-за поважних причин, на заході інші чоловіки - учасники об’єднання, не змогли бути присутніми.
           Зате, Віктор Васильович привітав учасників об’єднання дуже тепло, цікаво, зворушливо, від щирої душі прекрасними словами... 
      А Олександр Крайнов, директор Партизанського селищного будинку культури виконав прекрасну пісню «Платье».  
             Учасники об’єднання підготували собі гарні святкові смаколики, тож за  святковими столами ще довго лунали вітання, комплементи, пісні вже у виконанні самих одноклубників…
          Завершилося чудове свято Весни, Квітів, Кохання … 
          А керівник клубу побажала всім любові – в ній сила людини ! Здоров’я із дзвінкої криниці, хліба запашного з української пшениці, рум’янців від калини, щоб були у настрої кожної днини. Нехай сонечко сяє привітно, квіти всміхаються рясно, а роки будуть щасливі й прекрасні !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *