75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 листопада 2015 р.

Інноваційні підходи - розвитку дитячого читання !


   Впровадження інновацій активно сприяє розвитку дитячого читання.
  В Каланчацькій районній бібліотеці для дітей відбувся районний  міжвідомчий семінар «Інновації – основний фактор розвитку читання дітей та підлітків в бібліотеках».
 Вступним словом семінар відкрила Світлана Красновид - заступник директора Каланчацької ЦБС по роботі з дітьми, вона тепло привітала колег, ознайомила з програмою занять та побажала плідної роботи. 


    На семінарі виступила директор Каланчацької централізованої бібліотечної системи Надія  Федкевич. В своєму виступі  Надія Василівна зупинилась на основних завданнях та пріоритетних напрямках роботи сільських бібліотек-філій наостанній місяць поточного року, зосередила увагу бібліотекарів на обслуговуванні жителів кожної сільської та селищної громади в осінньо-зимовий період, особливо на обслуговуванні людей з обмеженими можливостями та особливими потребами, інвалідів за місцем їхнього проживання чи тимчасового перебування, зауважила на необхідністі активізувати роботу клубів та читацьких об’єднань за інтересами в кожній книгозбірні. Директор бібліотек наголосила на нагальній потребі  налагодження тісної співпраці зі спонсорами, місцевими підприємцями щодо передплати періодичних видань та придбання нових книжок для сільських та селищних книгозбірень.
    Надія Василівна тепло привітала бібліотекарів - новообраних депутатів:  Новокиївської сільської ради - Світлану Частило, Роздольненської сільської ради - Євгенію Завадську, Червоночабанської сільської ради - Ірину Наумову, вручила їм квіти та висловила думку, що ці бібліотекарі користуються великою  повагою в своїй громаді, та висловила надію, що сільські бібліотекарі  - депутати, маючи мандат депутата місцевої громади, зможуть зробити багато гарних та корисних справ для своєї громади, своїх односельців, підніматимуть імідж сільських бібліотек та імідж професії сільського бібліотекаря.
  Надія Василівна звернула увагу колег на підготовці до складання звітів про роботу за поточний рік та плануванні роботи на наступний рік та побажала семінаристам плідної праці.

  Заступник директора по роботі з дітьми Світлана Красновид надала методичні рекомендації по плануванню роботи по бібліотечному обслуговуванню дитячого населення району на 2016 рік та звітності за 2015 рік, вона детально зупинилась на основних календарних датах, ювілеях письменників та визначних історичних датах.
   Світлана Олександрівна ознайомила семінаристів з презентацією «Калейдоскоп бібліотечного досвіду», під час якої розповіла про Веб-проект методичної служби Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки - «БібліоКре@тив». В рубриці «Банк інновацій» було представлено на розсуд сільських та шкільних бібліотекарів інновації, які були представлені в минулі роки на «Ярмарку бібліотечних інновацій». Всі сільські, селищні та шкільні бібліотекарі району вибрали собі цікаву, інноваційну форму масового заходу, який потрібно буде впровадити в життя протягом наступного року.

   Далі підчас проведення семінару було складено протокол куплених ідей. Світлана Олександрівна ознайомила всіх присутніх з впровадженням  бібліотечних ідей, які були «куплені» та впроваджуються в життя районною дитячою бібліотекою, а це випуск бібліотечної газети «Читай-Компанія» , перший випуск якої було вручено всім присутнім бібліотекарям. До речі, Митковська Н.С., бібліотекар Олександрівської бібліотеки - філії поділилася своїм досвідом роботи, представила колегам випуск свого інформаційного видання - «Бібліотечний вісник».
     Бібліотекар відділу обслуговування середнього та старшого шкільного віку районної бібліотеки для дітей Валентина Гончарова виступила з консультацією «Бібліотечний креатив: слухаємо, «купуємо», впроваджуємо». Валентина Володимирівна в цьому році побувала на «Бібліотечному ярмарку інновацій» ( Херсон – Миколаїв – Полтава - Ізмаїл) в м. Миколаєві і поділилася своїми враженнями від поїздки та тими інноваціями, які були представлені на цьому ярмарку.
 Учасники семінару – сільські, селищні та шкільні бібліотекарі отримали цікаві та дуже корисні поради, взяли активну участь в практичному занятті -  грали в інтелектуальну захоплюючу гру – дартс «Бій інтелектуальний бібліотечний». 
   Районній бібліотеці, як методичному центру, завжди дуже приємно, коли семінар – навчання надає можливість колегам поповнити свій професійний багаж новими знаннями та враженнями. Колеги висловили дуже схвальні відгуки та подяки, семінар удався, був цікавим та корисним.
 Дякуємо всім учасникам семінару та його організаторам – Каланчацькій районній бібліотеці для дітей (заступник директора по роботі з дітьми Каланчацької ЦБС Світлана Красновид).
    Теплі враження та отримані знання під час семінару будуть гарною підмогою в подальшій роботі бібліотек по впровадженню інновацій в бібліотечному обслуговуванні дітей та підлітків.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *