75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

19 жовтня 2015 р.

Осіннє золото життя

   День ветеранів та людей похилого віку святкують учасники читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось!» в колі друзів в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної районної бібліотеки - тепло, цікаво, зворушливо !  
    Розпочинає свято теплими словами привітання керівник клубу Тетяна Петруненко, вона звернулася до учасників заходу такими словами: «Доброго дня дорогі наші гості - люди старшого покоління - досвідчені і мудрі ! Як добре, що ви відклали всі свої справи і сьогодні зібралися разом. Звичайно,  у Вас багато невідкладних турбот, але залиште це все за дверима і разом відпочинемо, адже сьогодні Ваше свято, дорогі друзі».

    На свято прийшов Каланчацький селищний голова Володимир Зінчук. Володимир Калинович цікаво, тепло привітав учасників свята з Днем ветеранів та людей похилого віку, побажав міцного здоров’я, уваги, любові, піклування від близьких та рідних.
    Ведуча  свята Тетяна Петруненко зауважила, що людська осінь, як і природа, буяє різними фарбами, різною красою. В одних вона палахкотить розмаїттям барв, у інших - тихим бабиним літом, у третіх - суцільним присмерком, а то й нудьгою, яка пливе у прірву безнадії. Але перш, ніж настане осінь, перш ніж посивіє коса і зовсім іншими стануть очі, у кожного  ще буває весна і літо життя. Весна і літо... як швидко вони спливають. І ось тихою ходою підступає осіння пора: рано чи пізно, але дівчина стає, дружиною, потім ненькою, далі свекрухою чи тещею і, врешті-решт, бабусею, а парубок перетворюється на чоловіка, батька, тестя, свекра і, нарешті, стає дідусем.

    Мудрі і багаті літами, шановні наші бабусі і дідусі! Все, що оточує нас - є результатом вашої невтомної праці. В усьому, до чого торкнулися ваші руки, залишилася часточка вашої душі. Сьогодні Ви маєте поважний вік і звичайно не обходиться без проблем, непокоїть здоров'я, та з роками водночас приходить життєва мудрість.
     Це час, коли вже збудовано дім, посаджено не одне дерево, стали дорослими діти та радують онуки і правнуки. Тож дай Боже щоб Ви бачили від найрідніших людей тільки любов і турботу, відчувати людську вдячність за віддане тепло і трудові здобутки…»


    Людей поважного віку – учасників заходу від щирого серця привітала керівник управління соціального захисту населення Вікторія Рильська, дуже багато теплих слів пролунало на адресу гостей свята. Вікторія Володимирівна подарувала учасникам заходу святковий торт.
   Тетяна Дмитрівна продовжує: «Бабуся ! Чи є в світі краща людина? Ні! Скільки вона пережила, але яка  ніжна, щира. Скільки   вона не доспала ночей, голублячи своїх   онучат. А які щирі очі   в бабусь! У них не побачиш ні лукавства, ні хитрощів .Це погляд добра і любові. У кожної бабусі своє життя, своя доля. Заради онуків бабуся віддасть усе. Кажуть ,що бабусі люблять своїх онуків більше ніж дітей. Ви тільки вслухайтесь! Бабуся! Бабусенька, бабусечка. Яке ніжне, красиве та лагідне слово».
    Своїх дідусів та бабусь пришли привітати теплими та зворушливими словами онуки – учні 6 класу Каланчацької  I-III ступенів № 2. Класний керівник Білан Оксана Володимирівна.
    На святі пролунало багато гарних ліричних пісень, іноді  учасники заходу підхоплювали та співали всім залом.
     Організатор та ведуча Тетяна Петруненко завершила свято побажаннями, щоб у всіх не лише сьогодні а й завжди був хороший настрій, щоб кожен день додавав бадьорості, щоб сонячне проміння зігрівало серця, а слова подяки возвеличували, щоб постійно відчували свою повагу, шану, гордість, ніжність, відданість любові…
Цікаве, тепле, зворушливе свято  ветеранів та людей поважного віку вдалося на славу, а ще святкували з різними смаколиками, чаєм, фруктами, цукерками  та іншими солодощами.  Довго не змовкали  вірші, пісні,  вітання…

   Ніколи не померкне осіннє золото життя !



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *