75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 червня 2015 р.

Надії солодка печаль …


       Днями Каланчацька центральна районна бібліотека одержала в дар цікаву збірочку творів Богдана Мисака з міста Броди, що на Львівщині.   
       Збірничок поезій, нарисів, оповідань та замальовок «Надії солодка печаль» адресований читачам, кому подобається щира, мила, ніжна, лірична та глибоко реалістична поезія, хто любить життєво стверджуючі, цікаві, хвилюючі, сюжетно захоплюючі прозові твори.  Читається дуже легко, захоплює з першого рядка, життєва простота підкорює …
       У передмові до книжки говориться: «Його історії майже документальні, але вся родзинка саме в тому «майже». Втім, прочитайте – і ви все збагнете …»
       То ж, як кажуть, в добру путь !  Прочитаймо !
Форми часу
Майбутнє – стик неба й землі,
До якого весь вік дістававсь.
Але обрій, мов промінь в імлі,
Поманивши, згасав, віддалявсь.
Теперішнє – помах крила,
Пелюстки тремтлива свіча,
Метелика різьблена тінь,
Надії солодка печаль.
Минуле – утрачений сад:
Немає дороги назад…
Лиш спогаду вижовкла тінь –
Бальзамом на рани душі.
***
Уривок з оповідання «Неділя блудного сина» :
«… Готуй себе, сину до життя. Щоб чогось досягти, треба бути сильним, вольовим і – каторжно працювати...»,
***
Уривки з оповідання «На четвертій хвилі» :
«… Наше з тобою коріння тут, ми вийшли з цієї землі і на ній повинні кувати свою долю, своє щастя. Не десь там, за горами чи океанами. Дивись, яка тут краса! Не тільки земля і природа чудові. Навіть повітря, місяць, зорі тут – свої, наші …»
***
« … Не смерть людині страшна. Біда – залишитися на старості літ одиноким і самотнім. Ще страшніше – бути хворим і немічним. Нікому не потрібним, навіть … навіть власним дітям. Не всі, дочко, розуміють, що своїми вчинками ми закладаємо основи власної долі, тож причини невдач треба шукати не зовні,не в інших, а в собі…  Жив гріховно – не  жди добра в і майбутньому. Гріх і спокута – це Божий промисел в житті людини.»
Бажаємо автору збірочки «Надії солодка печаль», щоб ніколи неміліла невичерпна криниця його літературо-творчого таланту.
 Великого  натхнення Вам, шановний пане Богдане ! 
Миру !  Добра ! Успіхів ! Щастя ! Благополуччя !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *