75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 червня 2015 р.

Літо – з книгою !


     Учні Каланчацьких загально – освітніх шкіл багато часу проводять в стінах центральної районної бібліотеки, районній бібліотеці для дітей та в бібліотеках – філіях, так вже у нас повелося,  діти поспішають до бібліотек, адже тут їх любо зустрічають працівники книгозбірень.  Для центральної районної бібліотеки, хоча основними користувачами є дорослі та юнацтво, влітку залюбки проводить заходи для дітлахів різних вікових груп, залучає до читання юних – майбутніх читачів, працює ще й під гаслом : «Канікули  – з книгою !»    
           

У відповідності до плану проведення в районі акції «Канікули з книгою!» майже щодня в стінах книгозбірень проходять цикли цікавих ігрових, розважальних та пізнавальних заходів  - конкурсів, ігор, вікторин, літературних свят, екскурсій, подорожей з книгою та у віртуальний світ знань…
    В  літературно – мистецькому залі учнів Каланчацької ЗОШ I-III ступенів № 2  радо, з приємною посмішкою у книгоподорож до розмаїття захоплюючих літературних ігор,  вікторин, конкурсів запросила бібліотекар Наталя Яковлєва.
    Наталя Василівна розповіла юним про основні правила користування бібліотеками та поводження з книжками, діти й самі пригадали, чому не можна «ображати» книжечки.
     Бібліотекар «ввела» гостей бібліотеки у світ неповторної краси, виробленої руками народних умільців – жителів нашого району,  розповіла про сектор краєзнавства, де накопичуються всі краєзнавчі та народознавчі книжки, вироби талановитих людей, де проводяться виставки - презентації. Наталя Василівна цікаво розповіла про місцевих письменників та поетів, яких об’єднав та згуртував літературний клуб «Дивослово», познайомила з іменами наших літературних аматорів та їх творами, де відведено велике місце в літературно – мистецькому залі, познайомила з виставкою «Каланчак літературний».
    Бібліотекар Наталя Яковлєва влаштувала для дітей Парад кращих книг, запросила до участі в аукціоні прислів’їв, приказок,  загадок «Герої  казок», учні залюбки взяли участь у вікторині «З якої казки ?» та в бліц – турнірі «Найдотепніший та найбільш винахідливий».
  Далі дітки попрямували абонементного залу, де обслуговують дорослих відвідувачів та юнацтво. Бібліотекар Маргарита Молдован  розповіла, як тут обслуговують відвідувачів бібліотеки, яке розмаїття різногалузевих книжок до послуг читачів.
 Маргарита Миколаївна представила дітям Книжковий кошик укомплектований книжками, які надійшли до бібліотеки останнім часом, це нові надходження останніх двох місяців, пахнуть ще друкарською фарбою, книжечки, які ще не побували в руках у читачів…
  Бібліотекар запросила учнів ознайомитися з книжками письменників – ювілярів, які представлені на Літературному календарі. Маргарита Миколаївна сказала, що відділ абонементного залу відвідують й їхні ровесники, але разом з батьками чи бабусями чи дідусями, запропонували й їм приходити до бібліотеки зі своїми рідними.
 Юні відвідали й музейну експозицію розвитку бібліотечної справи в Каланчацькому районі. Бібліотекар Наталя Яковлєва цікаво,  доступно та захоплююче розповіла дітям про історію Каланчацької бібліотеки за 100 років її існування, про її шляхи та етапи становлення, здобутки, успіхи, гранти, нагороди…
  А потім діти залюбки відвідали відділ вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, де їх радо зустріли бібліотекарі Ольга Гавран та Наталя Хребір. Ольга Анатоліївна зробила невеличкий екскурс в історію створення інтернет – центру ще у 2004 році, вона розповіла про те, що це перший  інтернет – центрі на Каланчацькій землі, який був створений ще за сприяння Посольства США в Україні, а потім у 2010 році був оновлений за програмою «Бібліоміст» Міжнародної Ради наукових досліджень та обмінів (IREX).

   Бібліотекарі в цікавій, захоплюючій бесіді, у невимушеному спілкуванні з учнями торкнулася багатьох питань віртуальних подорожей у всесвітній мережі інтернет, надали вичерпні відповіді на запитання допитливих. Діти й самі задавали безліч питань, простір їхньої цікавості є неосяжним., а також відповідали на запитання бібліотекаря:   Які можливості інтернету ? Що вони частіше шукають на просторах інтернету ? -  Більшість дітей відповіли, що шукають щось цікаве, що допомагає пізнати навколишній світ, готуються до уроків, грають в різні ігри…

 Відвідування учнями молодших класів центральної книгозбірні завершилося розважальною програмою у віртуальному просторі.  Діти  грали  в пізнавальні  ігри  на  дитячому сайті  «Сонечко», в карооке  співали пісню  «Україна –це я» та відгадували загадки про Інтернет комп'ютер.
    Бібліотекарям центральної районної книгозбірні приємно, цікаво зустрітись й з дітлахами – майбутніми читачами,  під час зустрічі вони намагалися зацікавити юнь відвідувати бібліотеки, частіше заглядати в книжку, знайти свою улюблену…
Бібліотекарі побажали учням цікавого, веселого, радісного та змістовного відпочинку під час літніх канікул й обов’язково…   з Книжкою !
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *