75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

20 листопада 2014 р.

Черговий семінар для працівників книгозбірень

      
    В Каланчацькій центральній районній бібліотеці відбувся черговий семінар для працівників книгозбірень всього району.
    Відкрила семінар директор бібліотечної системи Надія Федкевич, в своєму короткому виступі вона зупинилась на основних задачах, пріоритетних напрямках роботи на поточний момент, зосередила увагу бібліотекарів на обслуговуванні жителів своєї громади в зимовий період, особливо людей з обмеженими можливостями та інвалідів.  Надія Василівна порекомендувала колегам взяти активну участь в Тижні права, в заходах з вшанування пам’яті жертв голодомору, зупинилась на активізації роботи читацьких об’єднань та клубів за інтересами та висвітленні своєї роботи в ЗМІ. 
Увага бібліотекарів була націлена також на виявленні, обліку та активній творчій повсякденній роботі з талановитими людьми нашого краю.
    Директор бібліотечної системи зупинилась також на плануванні роботи на наступний рік та складанні звітів за поточний рік, роботі з книжковим фондом та боржниками, проведенню в  місцевих громадах Всеукраїнської акції  для дітей позбавлених батьківського піклування «Відкриємо двері у сім’ю дитині» та інших напрямках роботи.
    На семінарі виступила  Світлана Красновид, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми, вона наголосила на активізації роботи дитячих читацьких об’єднань,  нагадала про обов’язкову участь всіх сільських та селищних книгозбірень в  обласних та Всеукраїнських конкурсах та акціях.
    Методичний керівник бібліотек району Валентина Бабічева провела змістовну консультацію по темі семінару «Громадянська, національна та патріотична популяризаторська діяльність сучасної бібліотеки», надала цікаві рекомендації,  розробки та макети.
   Більш детально роботу сільських книгозбірень по виявленню, обліку та обслуговуванню інвалідів та людей з обмеженими можливостями  зору, слуху, пересування та людей літнього віку  висвітлила бібліотекар центральної районної бібліотеки Ольга Качур, вона надала колегам конкретні рекомендації та поради.
      Валентина Андріївна, методист системи, провела цікавий майстер – клас по оформленню виставок – інсталяцій «Народні традиції» та «Новорічна кухня». 
 Бібліотекарі разом з методистом захопились творчістю, складали, вирізали, малювали, «будували», їхньої фантазії не було меж, в результаті вийшли цікаві, захоплюючі, неповторні святкові  виставки, їх назвали «Новорічно-бібліотечна круговерть» та «Новорічна святкова кухня». 
     Своїм досвідом роботи поділилась бібліотекар Хорлівської філії, ветеран бібліотечної справи, одна з кращіх бібліотекарів району, Євгенія Юдіна - талановита художниця від Бога, керівник ізостудії юних талантів "Палітра", призер багатьох районних та обласних  фестивалей,  акцій та конкурсів.
     До семінару  приурочили і  заняття з охорони праці, техніці безпеки та пожежній безпеці. Заняття з колегами провела бібліотекар, інженер по охороні праці на громадських засадах, Валентина Гончарова.

   На завершення семінару його учасники заповнили анкети, висловили своє враження щодо проведення семінару та побажання на наступні зустрічі колег, бажаючі сфотографувались на память.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *