75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 листопада 2014 р.

Свято Хелловін - в Каланчацькій бібліотеці !


     В ніч на перше листопада в Каланчацькій центральній районній бібліотеці відбулося чудове театралізоване  свято  всіх святих - Хелловін для учнівської та студентської молоді нашого селища.

      Як відомо, свято Хелловін  або Відьомська ніч  — сучасне свято, яке походить від старовинного кельтського, святкується раз на рік, в ніч на 1 листопада.  Після прийняття християнства його святкували як «Надвечір'я Дня всіх Святих».
      Головним символом свята є так званий гарбуз,  точніше, ліхтар з гарбуза у вигляді людської голови, на якому вирізано зловісно усміхнене обличчя, а всередині запалена свічка символізує «світильник Джека».

      Організатори та учасники  чарівного дійства – працівники центральної районної бібліотеки: О.А.Гавран, І.П.Добровольська, О.О.Гриценко, Н.В.Яковлєва, М.М.Молдован, В.А.Бабічева, актив читачів, вони влаштували справжнє свято з 19  цікавих чарівних треків.

     На чарівне дійство прийшли юнаки та дівчата в чудових «жахливих» костюмах, всі розфарбовані, а хто це не зробив вдома, в фойє, біля входу в  літературно – мистецький зал,  на них чекали грим, фарби, костюми, шалі та шматки тканини.

     На  святковий бал жахів – осіннє свято нечисті Хелловін, всіх «чортів, відьом, упирів, інших не зовсім чистих сил» запросила одна з ведучих театралізованого дійства вельмишановна Відьма, яка  з’явилась з своєю чародійною мітлою на фоні  тривожної музики й зразу ж захопила всіх своєю чарівністю та таємничістю.
     Вона завчасно попередила, що бал надовго запам’ятається всім присутнім великою кількістю скоєних пакостей і неприємностей …

     А далі з’явились сучасна загадкова Кікімора на імення Маргарет та іще одна  ведуча свята неперевершена Киця, розминка …  й почалося свято, пішли один за одним веселі ігри, конкурси, веселі страшилки і незвичайні приколи. На  гостей свята чекали зовсім не страх і кошмари, а щось надприродне. На  театралізованому дійстві були жахи і нечесть, зате і веселощів було вдосталь, учасники сміхом і веселощами успішно здолали будь – яке зло та недобрі чари.
    На свято з’явився й  привабливий та самовпевнений Чорт, хапав всіх за ноги, лякав, лоскотав, здоровкався за руку, пропонував дружбу та кохання... Користуючись своїм високим авторитетом він дозволив хуліганити, гадати на картах, танцювати до упаду й запросив всіх гостей свята на танок на свою честь «Чортовий перепляс».

    Після «Рекламної паузи» всі учасники свята взяли активну участь в вікторині про Хеллоуїн, відповідали на  дуже цікаві, з гумором запитання та одержували призи за вдалу відповідь.
    Пройшовши через низьку конкурсів,  двоє учасників вийшли в фінал і дружніми оплесками серед присутніх на святі були обрані найкращі Містер та Місіс  Кошмар, яким було надано право запалити символ свята Хелловін  Гарбузову Голову.

    Молоді сподобались конкурси на найголосніший крик,  хто найскоріше розплутає павутиння, скорчить найстрашнішу гримасу,  дуже жалібно заплаче … Переміг юнак Містер Кошмар.
      Цікавими виявились  конкурси  - дістати без рук  з води яблуко, надкусити висяче, з кісток скласти скелет, розплутати чарівну павутину та інші ігри та конкурси.

       Гості театралізованого чарівного дійства  під звуки гімну Хелловін пили «Свіжу кров дракона», смакували «Пловом з мухами», «Язиком відьми», «Очима дракона», «Вкусняшками з черепа». «Слизнями  в сливках», «Трупними паличками»,  «Запеченими муміями», «Зубами дракона», а ще складали з кісточок скелети  на швидкість  й отримували  цікаві  жартівливі призи. А пригощав всіх присутніх до трапези симпатичний Чортик, який  на кінець вечора став таким добрим та гостинним.
     При проведенні конкурсу  «Сплети павутину» другим етапом був міні – конкурс  «Яка команда голосніше просканує вибрану ним фразу», гучно, з гордістю  перша команда просканувала  «Слава Україні !»  й всі присутні дружно її підтримали: «Героям слава !» - наша молодь патріотично налаштована,  пишаємось нашими юнаками та дівчатами – вміють веселитись та відпочивати та не забувають про найголовніше в житті нашої країни.
    Закінчився наш Каланчацький бібліотечний Хелловін…  А щоб у нас було все «пучком» всі дружно станцювали танець побажань.

    До наступної зустрічі,  31 листопада 2015 року  знов чекаємо  вас на святі Хелловін  в нашій Каланчацькій центральній районній бібліотеці


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *