75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 липня 2014 р.

Квіти - наше захоплення !


 Квіти – захоплення  бібліотекарів Каланчацької централізованої бібліотечної системи.
   І не дивно, адже українці споконвіку люблять і шанують квіти, вирощують та милуються !
   З давніх давен наші  предки завжди  обожнювали зелень, рослини, квіти, кожне стебельце – символ життя, пробудження природи, продовження життя, надії на майбутнє. За віруваннями, обрядові традиції, пов’язані з рослинним світом, мали забезпечити здоров’я, добробут сім’ї, плодючість землі та щастя.
    Вагомими символами в нашій країні стали калина, верба, барвінок, волошки, вишня, євшан-зілля, жито, мак, тополя, яблуня, мальва, конвалія, рута-м’ята, лобода та інші рослини.
     Квіти милують око,  хвилюють душу, наповнюють її теплом, ніжністю та красою …  Квіти – своєрідний символ неповторної краси, трепетної ніжності, світлої надії, щирої, відданої та всеперемагаючої любові, сподівань на краще майбутнє … Квітник – це з дитинства знайоме слово, яке у кожного з нас асоціюється із квітами, весною, красою, піднесеністю … 
     Без квітів не обходиться жодна подія в житті людини. Квіти зустрічають новонародженого, квітами вітають наречену, нареченого, вітають  іменинника, зустрічають гостей, і навіть, проводжають в останній путь. 
    Квіти - на вишиваних рушниках, сорочках, костюмах, на білизні, наволочках, простирадлах та скатертях, на портретах -   символізують щирість душі й оберігають від хвороб, злого ока.  Квіти пробуджують у нас людяність, сердечність, щирість, доброту…
    Багато квітів дарують нам – бібліотекарям,   наші користувачі та відвідувачі масових заходів, да й проведення самих заходів  часто прикрашають квіти.

    А наш бібліотекар, Лариса Шаваровська,  не тільки влаштувала в книгозбірні гарний "зелений" куточок, а й, навіть,  дуже цікавий  проект впровадила «Квітуча садиба – квітуча громада» у себе в рідній Новопавлівці разом з сільським Головою Віктором Трубою, перетворила рідне село в квітучу оазу.  Жителі села  щиро їм вдячні  та пишаються своєю квітучою громадою.  
Милуємось квітами в полі,  маки - краса  та  гордість  нашого Таврійського краю ...


 А директор бібліотечної системи Надія Федкевич квіти вирощує на  своєму балконі.

   Перетворимо  наші двори, присадибні ділянки, балкони  -  в гарні  квітники !  


1 коментар:

  1. САме так. Ми всі дуже любимо квіти. Давайте зробимо нашу планету саму квітучу.

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *