75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 квітня 2014 р.

Наше «Дивослово» - крок за кроком, день за днем …

  

Читацький літературний клуб за інтересами «Дивослово»  розповідає про свої здобутки та запрошує нових учасників.

     Літературне 

об’єднання  за інтересами «Дивослово» створено у 2007 році  за ініціативи дирекції бібліотечної системи,  працює на громадських засадах,  до 2012 року  клуб очолювала І.С.Красновська, сьогодні керівник об’єднання І.П.Добровольська.

Клуб «Дивослово» об’єднав  творчих особистостей,  талановитих  людей   Каланчацького   краю  -  письменників,  поетів, любителів та шанувальників  літературного  слова.

     Цікава  та  різноманітна  його робота,  це  своєрідна  творча  літературна  майстерня . Склад  клубу  постійно поповнюється  новими  членами, він працює  над  пошуком  нових талантів,  збирає, накопичує  все,  що виходить з-під пера  місцевих  поетів та письменників.

    Щомісяця  зустрічаються  любителі  літературного  слова,  читають свої нові  твори,  обговорюють,  сперечаються,  радяться,  клуб проводить творчі лабораторії, майстер – класи,  на засідання приходить  талановита  молодь... 
          А  щоквартально  проводиться  масовий захід, презентації  та  вечори – портрети членів читацького об’єднання,  чи  літературні вечори  до ювілеїв відомих письменників та поетів  країни та світу.

   Членами  літературного об’єднання «Дивослово» є  А.С.Суганяк. Л.Ю.Леоновець, О.В.Тупиця. Н.В.Глушко, Ю.Стринжа.  А.Рибак.  Н. Коваленко,  Р.А.Глушко, Л.Є. Кузьменко, В.М.Куршпіль, Н.Л.Шелест, В.Л.Кучерова, І.С.Красновська, Н. Стародуб, В.М.Войтюк, В.В.Гончарова, Т.О.Скороход. Н.В.Федкевич, О.Ю.Пометун, Є.М.Ейсмонт, Л.В. Гуцу, Л.В. Смолієнко, Г.Д.Нігачова, І.П. Добровольська та інші.

    Активну участь взяв літературний клуб «Дивослово» в районному фестивалі  читацьких  об’єднань та клубів  за інтересами «Каланчацький книжковий барвограй».

     З метою популяризації  творчості місцевих письменників та поетів серед жителів громади  протягом останнього часу  організовано та проведено  масові заходи –  тематичні літературні вечори, презентації  творів, вечори портрети:

    -   «Жінка. Весна Кохання»,

    -   «Осіння рапсодія».

    -    Презентація книжки В.Д.Реут «Боги наші».

    -    Презентація  збірника віршів С.О.Чурая «Когда уходит любов …»,

    -    Вечір Пам’яті  П.І.Бігана «Коли берусь я за перо…»,

    -    Презентація книжки Є.М. .Ейсмонта  «Парадигма світогляду»,

    -   «Безмежна магія любові».

    -   «Україна моя писанкова»,

    -   «Стоїть сльоза трагічна і терпляча» (Операція «Вісла»),

    -    Презентація збірника віршів Г.Д.Нігачової  «Ця дивна жінка зіткана з любові»,

    -    Презентація  збірника А.С.Суганюка «Витоки любові»,

    -    Презентація поетичної збірочки Л.А.Норченко «Стихи вечностью станут – в них одно откровенье!»,

      -   Презентація книги та відеоконференція з автором книги «Степові орли понадальпійські» В.М.Пащенком.

    -    «Всеперемагаюча сила любові»  та інші заходи.

     Майже всі засідання клубів фотографуються, складаються дописи та представлені на  бібліотечних блогах  в всесвітній мережі інтернет.

      До 100 – річчя Каланчацької бібліотеки  читацьким  об’єднанням за інтересами «Дивослово» проведено районний конкурс на кращій різножанровий твір  про  книгу  та  бібліотеку. 


Бібліотекою складені та за свій кошт  віддруковані збірнички віршів місцевих поетів – членів клубу «Дивослово»  П.І.Бігана «Коли берусь я за перо»   та  П.В. Герасимчука  «Скіфські тюльпани».  На превеликий жаль цих прекрасних місцевих поетів вже немає серед нас, але їх чудові твори та память  про них завжди буде в серцях вдячних односельців.  Збірнички їх творів подаровані  їхнім   рідним  в  день святкування Всеукраїнського Дня бібліотек в 2013 році, куди  вони були запрошені. На святі книги були присутні місцеві поети  та  письменники.
     На головному Блозі Каланчацької ЦБС розміщено сторінку клубу за інтересами «Дивослово», там  представлено  роботу цього літературного об’єднання.   Передивитись дописи з фотографіями можна за адресою:       http://kalanchakcbs.blogspot.com   


       В  2013 році   центральною районною бібліотекою створено  ще і літературний блог в інтернеті  «Каланчак  литературный».  Блог складається  з  сторінок,  присвячених  кожному учаснику літературного об’єднання «Дивослово», його коротка біографія, розповідь про життєвий та творчий шлях, представлені твори письменників та література, покажчики, дописи  про  автора та його  літературне надбання.  Переглянути  дописи та фото запрошуємо  за адресою: http://kalanchaksk.blogspot.com.

         Шановні  друзі !  Всіх бажаючих відвідувати наше  літературне об’єднання «Дивослово»,  тих,  хто відчуває потребу спілкуватись з  талановитими людьми нашого краю – ласкаво просимо !   Двері  читацького клубу любителів та шанувателів літературного слова завжди відкриті для Вас !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *