75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

17 березня 2014 р.

Стежками рідного краю


    

     В читальній залі Каланчацької центральної районної бібліотеки проведено  інтелектуальну  гру – подорож  по рідній Херсонщині «Стежками рідного краю»  для  учнів старших класів.


Доброю традицією в нашій бібліотеці стало проведення різноманітних пізнавально - розважальних заходів для різних категорій та вікових груп користувачів книгозбірні.  Наразі  читацьке об'єднання за інтересами «Старшокласник» зібралося щоб провести своєрідну  інтелектуальну  гру - подорож  по рідній Херсонщині за темою «Стежками рідного краю» з нагоди 70 – річчя утворення Херсонської області. області.
 

      Засідання підготували та провели активісти читацького клубу, його керівник  - бібліотекар О.П.Качур бібліотекарі відділу обслуговування, вчителі та учні 9-тих класів  Каланчацької ЗОШ № 2. Познайомити  присутніх  із найцікавішими  маловідомими сторінками  історії селища, поглибити  знання учнів з історії краю, підкреслити вагомість  внеску діяльності  відомих людей у його розвиток, сприяти  вихованню бережливого ставлення  й почуття гордості  до історичної спадщини, бажання продовжувати традиції, зберігати й примножувати надбання наших предків  мав на меті цей захід, який розпочався під звучання гімну рідного Каланчака. 

     З самого малечку ми чуємо слова: «...люблю своє село, свій рідний край…»  Але чи усвідомлюємо ми, що вкладаємо в ці слова?  Адже це так природно й просто – любити своє село, край,  де ти народився, де зростаєш і міцнієш, край де живуть  твої батьки, рідні, друзі та знайомі,  край, де прийшло до тебе перше кохання…

                                      Можливо,  це засідання  «Старшокласника» стало поштовхом для того,  щоб по-новому глянути на своє рідне селище, селище де твоє коріння, коріння твоїх батьків. У сиву давнину сягає історія нашого краю, яка містить в собі багато цікавинок.  Кожна місцина, кожна вулиця, кожне селище мають власне обличчя,  назву, історію.  
     В літопису Херсонщини є  чимало призабутих і цікавих сторінок, до яких ми і спробували зазирнути.  Допомагали  нам у  цьому ведучі краєзнавчого турніру - Валерій Плаксенко та Ганна Дворна,  а  відшукували  маловідомі стежки команди у складі:  Т. Глухенко,  В.Дмитренка, Н. Кондратюк, М. Скорохода, О.Харченка,   А. Холодієвої. 
     Гра – подорож   складалася з декількох цікавих інтелектуальних маршрутів.   У найвідповідальнішому,  останньому  маршруті  краєзнавчого  турніру  команди  отримали завдання  з  текстами  віршів   поетів - земляків, присвячених  рідному краю. Треба було правильно  вставити пропущені слова.  Блискучі літературознавчі знання і здібності  до логічного мислення та рифмування продемонстрували обидві команди.
    Учасники читацького клубу  «Старшокласник»  побували у світі  природи,  культури,  поезії  рідного краю, здійснили подорож  в  минуле  і  зрозуміли,  що можуть  пишатися його історією.
    А ще засідання зацікавило юнаків та дівчат глибше вивчати історію рідної Херсонщини, її обряди, традиції, етапи розвитку, досягнення та успіхи,  популяризувати серед друзів та однолітків. 

  Історія рідного краю – історія країни, вивчаймо та просуваймо її історичні надбання !     

                                                      

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *