75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 жовтня 2013 р.

Святкуємо наш рідний Всеукраїнський День бібліотек !


         30 вересня як і всі наші колеги, читачі, відвідувачі, друзі та шанувальники літературного слова, ми цікаво  відсвяткували  наше професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек.
        
До нас  на святкування прийшли керівники району Г.В.Малишенко – Голова райдержадміністрації, М.А. Шептура  - Голова районної ради, О.Ф. Харченко – керівник апарату райдержадміністрації, начальник відділу культури і туризму І.М.Лапенко,  учасники читацького об’єднання «Дивослово»  Анатолій Суганяк, Людмила  Леоновець,  Євген Ейсмонт, члени родини Біганів та Герасимчуків.

        
Свято бібліотек проводилось в читальній залі центральної районної бібліотеки, куди  зійшли та  з’їхались майже всі бібліотекарі району.
          З вітальними, теплими  словами звернулись до присутніх керівники району Г.В.Малишенко та М.А.Шептура, начальник  відділу культури і туризму РДА І.М.Лапенко вручили  почесні грамоти  кращім працівникам бібліотечної галузі, квіти та передплату на районну газету «Слава праці».

 Грамоти та подяки, слова вдячності за плідну багаторічну працю та високі результати роботи по розвитку бібліотечної справи в районі на адресу працівників бібліотечної системи: С.О. Красновид, заступника директора по роботі з дітьми, методиста ЦБС В.А.Бабічевої,  бібліотекарів Н.С. Митковської, Л.М.Шаваровської, А.П.Демченко, С.В.Частило, Є.С. Юдіної, О.О.Гриценко, В.Л. Кучерової, М.М.Молдован, Н.А.Хребір, О.А.Гавран, О.П.Качур. працівниці  Н.Л. Біган та інших прозвучали  з вуст директора  ЦБС Надії Федкевич.
 І далі пішли за сценарієм – відбулась презентація бібліотечного  блогу «Каланчак літературний» - мандрували літературними хвилями у Всесвітній мережі інтернет по сторінках блогу з зупинками у кожному розділі – сторінці. «Плавання» у Всесвіті влаштували бібліотекарі  Ольга Гавран та Наталія Хребір, а зупинки – зустрічі з цікавими людьми, історичні події, акції, конкурси, співпрацю та подарунки, літературні заходи  коментувала директор бібліотеки Надія Федкевич.
      
Цікавою була зупинка – представлення Літопису бібліотечної справи за 100-річчя існування  центральної районної бібліотеки, автору, бібліотекарю Валентині Кучеровій – прозвучали слова щирої подяки за  велику працю по створенню Літопису, їй вручили грамоту та квіти.

      
На сторінці «Наші сучасники»,  де представлені поети та письменники   В.Д.Реут, Л.А.Норченко, П.І.Біган та П.В.Герасимчук,   була дуже зворушлива зустріч з рідними  поетів, адже їх вже немає серед нас, а бібліотека  надрукувала збірнички їх віршів і вручила членам їх родин разом з квітами та  словами щирої подяки за співпрацю. Всі присутні на святі хвилиною мовчання пом’янули світлу пам’ять  цих талановитих людей нашого краю, які, на жаль, так рано покинули цей світ.           
 Свої вірші  почитав наш місцевий поет Анатолій Суганяк, активний член  читацького об’єднання «Дивослово» та  висловив вдячність за співпрацю з нашою книгозбірнею. 

         В рамках подорожі «На хвилях Всесвіту» йшлося й про співпрацю з місцевими аматорами сцени вокальними ансамблями «Южаночка», «Осіннє золото», гурт «ХТО», які постійно супроводжують засідання літературного клубу «Дивослово», допомагають, дружать з бібліотекою. Ця тісна дружба та плідна багаторічна  співпраця також постійно висвітлюється на сторінках  блогу «Каланчак літературний».  
         Зі словами вдячності  та прекрасними квітами в подарунок виступила керівник ансамблю «Южаночка» Лідія Крайнова.
       Святкування було теплим, цікавим в колі друзів та шанувальників за чашкою чаю, кави, цукерок та святкового пирога.


              Зі   святом,  дорогі  колеги,                                     читачі,   друзі !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *