75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 жовтня 2013 р.

Каланчацька - сучасна бібліотека: рухаємось вперед !


          На запрошення  програми «Бібліоміст»  Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX)  делегація бібліотекарів Каланчацької ЦБС, єдина з районів  Херсонщини,  взяла участь в третьому Всеукраїнському ярмарку бібліотечних інновацій  «Сучасна бібліотека: рухаємось вперед», який проходив в НСК «Олімпійський», у Києві 24 – 25 вересня 2013 року. 

Основною темою цьогорічної міжнародної події було віднайдення шляхів забезпечення стійкого розвитку бібліотечної галузі та  регулярного впровадження нових послуг у бібліотечних закладах різного рівня.  Програма ярмарку включала  презентацію висновків обговорень на регіональних ярмарках бібліотечних інновацій, тематичні секції, ток - шоу  про розвиток бібліотечної галузі за участю гостей з країн Європейського Союзу  та Америки, майстер – класи, виступи експертів, конкурс на найкращий постер з рекламою бібліотечних послуг, фестиваль бібліотечного відео та багато іншого.
  

Організаторами та почесними гостями, партнерами заради  стійкого розвитку – зв’язування стрічки спільних дій  були:  Леонід Новохатько - міністр  культури України,  Джеффрі Р. Пайєтт - Посол США в Україні,   Ірина Шевченко  - Президент  Української бібліотечної асоціації,   Матей Новак - директор Програми «Бібліоміст». 

Наш проект «Бібліоміст» по  Міжнародній програмі «Глобальні бібліотеки», який  Каланчацька ЦБС виграла першою на Херсонщині у 2010 році,  вже йде до завершення. А яке життя чекає нас після «Бібліомостику»?  
    В обговоренні Міжнародного досвіду: стійкого розвитку бібліотечних інновацій  після завершення програми «Глобальні бібліотеки» взяли участь  представники Латвії, Польщі, Литви, поділились досягненнями, роздумами, своїм баченням майбутнього ...   Нам дуже сподобався вмступ Голови Консультативної ради програми "Бібліоміст"  Валентини Степанівни Пашкової на церемонії закриття Ярмарку інновацій.

 Для учасників ярмарку проведено цікаві  та корисні тренінги: «Ефективне бюджетування»,  «Орієнтація на відвідувача»,  «Налагодження партнерств». «Зв’язки зі ЗМІ»,  «Послуги електронного самоврядування»,   «Моніторинг та оцінка»,  «Вхідний маркетинг», «Бібліотека та громада», які  на високому організаційному та  професійному рівні провели  ведучі фахівці  галузі  з України  та держав Європейського Союзу.


Повні нових ідей, планів, задумів, інновацій прибули Каланчацькі бібліотекарі з Києва прямісінько на обласний фестиваль «Бібліотечна палітра Херсонщини – 2013», взяли участь в конкурсі  «Згуртовуємо місцеві громади» з проектом  «Каланчацька бібліотека в новому форматі:  культурно-інформаційний та розважальний центр «ВСЕ ДЛЯ ВАС»,  підготували творчу роботу  «На хвилях  Всесвіту» та презентацію  свого  бібліотечного блогу «Каланчак літературний». Попрацювали на славу та й не дарма – отримали перше місце серед бібліотек  Херсонщини ! 
 А  наша Лариса Шаваровська  бібліотекар Новопавлівської сільської філії  - Почесне звання «Найкреативніший сільський бібліотекар».
А наш постер "Каланчацька бібліотека в новому форматі:   культурно-інформаційний та розважальний центр "ВСЕ  ДЛЯ  ВАС"   сподобався багатьом колегам !                                                 Пишаємось  !  



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *