75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 липня 2013 р.

Права людини починаються з прав дитини

 
        Бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи взяли активну участь в обласному конкурсі на кращий правовий захід " Права людини починаються з прав дитини".

  В центральній районній бібліотеці оформлено постійно-діючі виставки   «У світі законів» та  «Я обираю своє майбутнє», тематичні полиці  «Ще вчора ми цього не знали», «У світі законів», «Громадянське суспільство і влада», виставка нових надходжень «Інформуємо. Рекомендуємо. Радимо», фактографічна виставка «Інформаційний калейдоскоп». «Що таке  «закон» і як його дотримуватись»  -  книжкові виставки   під  такими   назвами оформлено  в Хорлівській,  Новопавлівській, Олександрівській, Хорлівській, Гаврилівській та Новоолександрівській  та інших сільських  бібліотеках - філіях  ЦБС.     В рамках Тижня дитячої та юнацької книги  протягом березня – квітня також проведено цикли пізнавальних, ігрових та конкурсних заходів правової тематики.  

Зокрема з учнями старшого шкільного віку проведено в рамках Клубу цікавих зустрічей тематичну Гру  «Чарівна скринька права» 

та  вікторина  «Чи знаємо ми Законодавство, яке мене захищає». Районною бібліотекою для дітей складено для учнів 5 – 9 класів рекомендаційний список  літератури та сайтів в інтернеті по темі  «Юним правознавцям»,  проведено  літературно – правову  Гру-подорож  "Права детей"  для учнів молодших класів Каланчацької ЗОШ № 1, оформлено тематичні полички  «Які права мені насправді потрібні в школі»   та   «Які права мають діти», також  проведено для учнів 7-8 класів Правовий турнір  «У пошуках істини»,  для учнів 5 –х класів  проведено  Правове  лото  «З законом треба дружити», а для  4 – класників правова година  «Я – дитина,   Я - людина».                                                                                                      
Для батьків, вчителів та вихователів  проведено огляди літератури  та періодичних видань  «Права дитини  в законодавчих актах»  та «Права  дітей  з особливими потребами», де було висвітлено права дитини.  від витоків до сьогодення. Були використані матеріали  збірника  відомих педагогів і мислителів минулого й сучасності, а також конкретні методичні напрацювання, що розкривають зміст Конвенції ООН про права дитини, інші документи й матеріали  та підготовлено та підготовлено та проведено  бібліографічний огляд літератури «Захищати права кожної дитини», де було акцентовано особливу увагу на особисті і майнові права та обов'язки батьків і дітей.  
Олександрівською сільською бібліотекою - філією складено  Правовий порадник для учнів, батьків, педагогів,  організовано та проведено усний журнал «Закон захищає дитинство»,  а в  фінальному  обласному конкурсі  вона представляла   презентацію - Правовий ринг «Закон і права для всіх єдині».                                                                                                                              В Хорлівській сільській бібліотеці – філії проведено  Гру - конкурс на кращих правознавців для учнів 1-9 класів «Права дитини: як я їх розумію».  Учасники  бібліотечного клубу за інтересами «Палітра»  передали олівцем та пензлем  своє бачення та тлумачення  прав дітей.




Матеріали по участі сільських та селищних бібліотек району в конкурсі «Права  людини починаються з прав дитини»   були розглянуті  районним оргкомітетом, відібрані  кращі, матеріали Каланчацької районної бібліотеки для дітей, Олександрівської та Хорлівської сільських бібліотек - філій були представлені на розгляд обласного організаційного комітету.
12 червня 2012 року відбувся святковий фінал та нагородження переможців обласного конкурсу на кращий правовий захід  "Права людини починаються з прав дитини", який організували бібліотекарі Херсонської обласної бібліотеки для дітей.

За підсумками проведення обласної акції "Права людини починаються з прав дитини" перше місце серед бібліотек Херсонщини зайняла наша Олександрівська сільська бібілотека-філія(бібліотекар Митковська Наталя Сергіївна), нагороджена Дипломом I ступеня та цінним подарунком, Почесною грамотою нагороджена і Каланчацька районна бібліотека для дітей.Вітаємо переможців! Пишаємось колегами!

                                                               Воля та Закон

                                                  Ти знай – ти маєш право на життя,
На вільні дії, радісне буття,
На щастя, на сім'ю, кохання,
На волю, на повагу, на визнання,
На думку особисту і на мрію,
На те, що серце й розум гріє,
На захист, на порозуміння,
На владу, на привілля, на хотіння,
На творчість, на пізнання світу,
На враження, поняття і освіту…
Ти захисти себе від посягань,
Ти бийся за свободу без вагань,
Моральні цінності й права ти захисти,
Але й ланцюг закону не впусти!
                                                                Ілля Герасюта

До Вашої уваги презентація Олександрівської сільської бібліотеки - філії - переможця обласного конкурсу "Права людини починаються з прав дитини" "Закон і права для всіх єдині !"





2 коментарі:

  1. Вітаємо Наталію Сергіїівну з перемогою в обласній акції «Права людини починаються з прав дитини».

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякуємо. Наталя Сергіївна у нас умнічка !

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *