75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 липня 2013 р.

З Великим Святом - Днем Хре́щення Ки́ївської Русі́ — Украї́ни !


    
            28 липня – День Хрещення Київської Русі.   


Свято Хрещення Київської Русі -  державна пам'ятна дата в історії  Україні на честь Хрещення України -  Русі,  відзначається щорічно 28 липня у день пам'яті Святого рівноапостольного  князя  Володимира.
 Це  свято  існує з 25 липня 2008 року, воно пов’язане з підписанням Указу Президента України «Про хрещення Київської Русі – України»,  хоча  прославляє подію, що відбулась більше 10-ти століть тому.  Сама історична подія  відбулась у 988 році і стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї  Київської Русі.  Хрещення повязане з ім ям князя Володимира  Великого, якого церква визнала святим рівноапостольним.
Ця історична подія має надзвичайне історичне значення в історії православних традицій і розвитку українського суспільства.
   
Каланчацька центральна районна бібліотека активно долучилась  до відзначення 1025 річниці Хрещення Київської Русі. В читальному залі оформлена книжкова виставка «Хрещення Русі: Історія віків», де представлені матеріали, документи та ілюстрації  багатовікової історії.  Тут  розміщено і рекомендаційний список сайтів  в всесвітній мережі інтернет «1025 років Хрещення України – Русі». Виставку підготувала бібліотекар Яковлєва Н.В.                 В  центральній районній бібліотеці та в філіях  оформлені відкриті тематичні полиці по темам: «Свято дароване Богом», «Історія староруського Християнства», «Князь Володимир Великий – Хреститель Київської Русі», «Свята історія» та інші, документи розміщені на них  користуються великою увагою та попитом відвідувачів.
       Для користувачів центральної районної бібліотеки біля виставки  проведено бібліографічний огляд літератури та періодичних видань «Столиця готується до відзначення 1025 річчя Хрещення Київської Русі».

                   З святом Вас – Днем Хрещення  Київської Русі !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *