75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

5 квітня 2013 р.

І в саду, і на городі …


Весна прийшла - на город кличе !

Як би зима не пручалася, не відвойовувала собі останні холодні деньки, але весна сміливо входить в свої права. Починається теплина та робота на городі і в саду.

Тому засідання читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось !» з теми «Присадибна ділянка, сад, город», яке днями відбулось в читальному залі центральної районної бібліотеки було дуже доречним та своєчасним, скоріше це було повчальне заняття, урок – навчання та обмін досвідом людей, що вже добре знаються на цьому.
Присадибна ділянка, сад, город… Майже кожний учасник читацького об’єднання «Спілкуймось!» має свою, може й невеличку, присадибну ділянку, займається вирощуванням сільськогосподарської продукції для своїх потреб чи потреб своєї родини.
        Часто кліматичні умови вносять свої корективи в наші плани, але кожного хвилює питання правильного вирощування городини, овочів, фруктів, винограду, запобіганню та боротьби з шкідниками, використання підживлюючих та лікарських речовин… І ще важливе і болюче питання, що хвилює багатьох – картопляна міль, звідки вона взялась, як з нею боротися, як запобігти її появі.

На засідання клубу запросили і гостей, людей добре обізнаних щодо вирощування городини та догляду за фруктовими деревами та винограду, приватних підприємців Валентину Іванівну Розум та Євгена Миколайовича Кохана.
Валентина Іванівна зі знанням справи, детально, змістовно розповіла присутнім щодо використання лікарських хімічних та біологічних препаратів для вирощування сільськогосподарської продукції, способах боротьби з шкідниками, зокрема з картопляною міллю. Вона навела багато цікавих прикладів та порівнянь, надала поради, продемонструвала лікарські препарати, які принесла з собою та порадила, коли, як і якими дозами їх потрібно використовувати при обробітку ґрунту та насіння.

А про догляд за садом і виноградником розповів любитель цієї справи Євген Миколайович Кохан. Він поділився досвідом роботи в саду, яка це цікава робота, яку користь та задоволення вона надає, як збільшити врожай, як вирощувати саджанці, попередити різні захворювання дерев та винограду, які існують хвороби, коли, як і чим варто обприскувати дерева та кущі, як обрізувати, як формувати крону, приніс з собою цікаві книжки, посібники по роботі на присадибних ділянках, по догляду за садом, надав консультації з інших питань. Гості відповіли на всі питання присутніх в залі.

Далі ведуча засідання клубу, член ради читацького об’єднання Тетяна Дмитрівна Петруненко зупинилась на питанні як впорядкувати наше подвір’я, як його прикрасити квітами, адже гарне красиве подвір’я піднімає настрій, стимулює до радості, щасливого життя. Досвідом з прикрашання присадибної ділянки поділилась член клубу Ольга Георгіївна Марченко.
Учасники об’єднання ділились та обмінювались насінням квітів та городини, своїм досвідом роботи на присадибних ділянках, занотовували поради та цікаві рецепти…

Заняття було дуже корисним, цікавим та своєчасним, за що присутні щиро дякували керівникові, бібліотекарю Валентині Кучеровій, гостям та активу.


1 коментар:

  1. Своєчасне та доречне засідання відбулося у вас, я не проти вдвідати такі засідання, адже я також садівник - городник. Шукати інформацію у книгах і журналах мені інколи не має часу, а послухати досвід інших, живе спілкування надасть більше інформації. Бажаю Вам успіхів.

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *