75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

14 листопада 2012 р.

Діловий, творчій, стабільний !


Творчий  та  стабільний колектив разом з широким  активом відвідувачів  та   громадськістю  урочиисто  святкує  славне 100 – річчя  з  дня  заснування  бібліотеки!
                                                                                               
                                                       „Бібліотекар !
Це слово повне сонячного змісту,
За ним стоїть безмежний, мудрий  світ.                             Бібліотекар !  Скільки в слові змісту ! 
Його тепло навік в моїй душі!
Я б знов пішов стежиною тією
Через поля, замети, аж туди,
Де в царстві книг живе казкова фея, 
Що може й світ закрити від біди !"
Каланчацька бібліотека – це не тільки просторі читальна зала та абонемент, відділ вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, книжковий фонд біля 200 тисяч примірників, періодичні видання, депозитарій з краєзнавства, картотеки та каталоги, бібліографічні матеріали, гарно оформлені книжкові виставки та перегляди періодичних видань, музейна експозиція розвитку бібліотечної справи в районі, літературний театр «Бібліо – Арт», клуби та читацькі об’єднання за інтересами на всі смаки, блог в інтернеті, який поєднує бібліотеку з усім світом, транслятор нових ідей, нових починань …, а й привітні, доброзичливі, небайдужі, завжди усміхнені обличчя працівників книгозбірні, які радо зустрічають кожного читача, кожного відвідувача книгозбірні. 
Саме особистість бібліотекаря - головне в бібліотечному обслуговуванні. Можна скільки завгодно писати чи говорити про правильну побудову системи бібліотечного обслуговування та самі книгозбірні, здобутки, успіхи, перемоги, і скільки б ми не писали од Бібліотеці ..., цій древній і вічно юній оселі людського розуму, цілому світові, що відкривається кожному, хто любить книгу, цьому величному книжковому храму, невичерпному джерелу ідей, скарбниці думок, що освітлюють стежину в майбутнє - але саме простим помахом чарівної палички бібліотекаря, все це багатство стає до послуг людині.

  Діловий, стабільний колектив,  великий творчій потенціал !  

                                         
Саме колектив високопрофесійних фахівців створив сьогоднішні здобутки,     перетворив книгорзбірню в центр сучасних  
  комунікацій та одержання інформації, рупор, візитну картку Каланчацького району в світовому інформаційному просторі, бібліотека сьогодні широко розвиває партнерство, вивчає та впроваджує ідеї в інтересах спільноти, щоденно дарить односельтцям радість спілкування, розвитку особистості та змістовного дозвілля та відпочинку ...                       В колективі працюють досвідчені фахівці, знаючі, люблячі свою професію, закохані в книгу та бібліотеку, є «ходячі енциклопедії», серед спеціалістів – люди творчі, з фантазією та винахідливістю, старанні та точні, багато таких, що присвятили все своє життя служінню книзі та бібліотеці, адже професія бібліотекаря своєрідна, вимагає бути компетентним в багатьох галузях знань одночасно. Бібліотекар - це особливий фахівець, він художник і дизайнер, вчитель і психолог, краєзнавець і винахідник, артист, сценарист і режисер, математик і оператор ЕОМ, і просто, друг, консультант і порадник читача … І з цим всім успішно справляється невеличкий колектив бібліотеки.
На рахунку методичного відділу, який очолює фахівець з величезним стажем роботи Валентина Бабічева, традиційні форми: міжвідомчі навчання, семінари, тренінги, методичні рекомендації, поради для книгозбірень району, відділ є центром надання консультативної, методичної та практичної допомоги всім бібліотекам району незалежно від відомчої підпорядкованості та багато нових починань – конкурсів, акцій, фестивалів тощо.  І організовує та проводить їх Валентина Андріївна на височайшому організаційному та професійному рівні,  вона виїзджає   в сільські та селищні бібліотеки - філії та надає безпосеоредньо в книгозбірнях методичну  та практичну допомогу, консультує та дає поради. 
                           

Відділ обслуговування центральної бібліотеки представляють високопрофесійні спеціалісти з великим досвідом бібліотечної роботи, творчі  та  винахідливі, завідуюча відділом Олена Гриценко та бібліотекарі в читальному залі, на абонементах обслуговування юнацтва та дорослих, в секторі мистецтв Валентина Кучерова, Наталя Яковлєва та Маргарита Молдован. Тут актуальні книжкові виставки та перегляди періодичних видань, різноманітні масові заходи, презентації художніх творів та виставки виробів народних умільців, фестивалі, конкурси, акції, Тижні книги та кіно, обговорення прочитаного, зустрічі з фахівцями та цікавими людьми краю, диспути та дискусії, засідання за круглим столом, депозитарій краєзнавчих документів, працюють читацькі об’єднання та клуби за інтересами для різних категорій відвідувачів книгозбірні, складаються бібліографічні посібники,  пишеться Літопис бібліотек краю, радо зустрічає відвідувачів музейна експозиція розвитку музейної справи в район, можна  отримати будь-яку інформацію чи просто поспілкуватись …
 Комплектуванням книжкового фонду, обробкою, обліком та інвентаризацією, вилученням з фонду книг опікується бібліотекар з великим стажем бібліотечної роботи Ірина Добровольська, яка за покликом душі ще й створила при бібліотеці літературний театр «Бібліо-Арт», залюбки поставила разом з колективом книгозбірні  вже декілька вистав, учасниками театру є самі працівники бібліотеки і виступають в виставах на рівні професіоналів, справжні майстри великої сцени. З недавнього часу Ірина Петрівна очолила ще й літературне об’єднання творчих людей краю «Дивослово».
 До послуг відвідувачів бібліотеки найсучасніший відділ – відділ вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, задовольняє найвимогливіші запити користувачів, тут радо зустрічають відвідувачів високопрофесійні  фахівці – бібліотекарі  з   великим досвідом роботи  Ольга  Гавран та Наталія Хребір, які з технічним обладнання на «Ти», за короткий термін легко опанували всі складнощі та примхи, премудрості  та  заморочки  сучасного  технічного обладнання. Завдяки Міжнародним Грантам Посольства США в Україні за програмою «LEAP-IV» та Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за програмою «Бібліоміст», які книгозбірня отримала починаючи з 2004 року, в обслуговуванні  відвідувачів використовуются новітні інформаційні технології, успішно впроваджується  інноваційний досвід бібліотек країни та світу, надаються  найсучасніші  послуги  ...     Книгозбірня  сміливо крокує в ногу з часом. 

А накопиченням та збереженням найбільш цінної літератури та періодичних видань, недрукованих документів, спогадів старожилів та видатних людей краю, книг в одному - єдиному екземплярі, складанням підборок для філій,
жителів сіл та селищ району,
загальносистемним обміном та
міжбібліотечним абонементом
опікується бібліотекар - професіонал "З відзнакою"  Ольга Качур,  крім того Ольга Пантеліївна нещодавно  очолила клуб за інтересами «Старшокласник,  вона  вдихнула новий імпульс в читацьке об"єднання за інтересами юних користувачів. 
 Високопрофесійно володіє  засобами наочності, з натхненням,  за допомогою пензля та фарби  гарно, красиво, зі смаком прикрашає наші зали та кабінети вже  багато  років  поспіль  художник – оформлювач Валентин  Бадовський.


З любов"ю до справи  створює гарний настрій, підтримує чистоту  та  порядок,
красу та комфорт, піклується про квіти ... , а в вільну хвилинку полюбляє читати наша Олена Колінько. 
Залюбки  впорядковує наше
приміщення, вміло  ремонтує 
 меблі,  оздоблює,  створює   комфорт  та  затишок  і завжди на заваді  наш помічник  Анатолій Родіонов. І теж  у вільний час читає, читає, читає ... 
І взагалі увесь  колектив книгозбірні  не уявляє свого життя  без книжки, без  читання,  без  рідної  бібліотеки !!!
 А  очолює колектив високопрофесійний фахівець, автор всіх виграних та впроваджених  бібліотекою Міжнародних проектів та акцій, ініціатор  багатьох нових починань Надія  Федкевич, і як висловився про неї представник «Бібліомісточку»:  «Пані  Надіє,  Ви – наш генератор та локомотив ідей !  Завжди, коли відчуватимемо,  що  наступає  «моральне вигорання»,  будемо підключатись до Вас і заряджатися енергією ! …»

В історію святкування 100-річчя Каланчацької бібліотеки увійшов сьогоднішній склад працівників книгозбірні. Пройдуть роки, 10-ліття… зміниться життя, облік бібліотеки, склад працівників,  прийдуть нові обличчя,  нові імена…

Все знают, что жизнь быстротечна,
ничего постоянного нет …
и это все просто, логично, извечно,
а  мы оставим добрый след -
через блоги, и клубы, и акции,              
через театр, музей, и инновации, 
делам большим предела нет -
ведь у нас и первый интернет !!!
Им годы жить, а может  и века…
в историю войдут и люди вспомнят
про нас и наши смелые и добрые дела !

Дорогі колеги !  Нових вам успіхів та творчих знахідок, незмінної уваги, ділових партнерів, неординарних   злетів і побільше підкорених читацьких сердець !
Ббліотекар !  Це не просто робота, це не просто професія,   це - місія на Землі,  покликання  Вашої  щедрої  душі !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *