75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

26 вересня 2012 р.

Точка літературного кипіння

"Точка літературного кипіння" - чергове засідання читацького  клубу за інтересами "Спілкуймось !"

Це було незвичайне засідання - зустріч людей поважного віку в читальному залі центральної районної бібліотеки. А незвичайне тим, що говорили відверто про долі людські, зокрема жіночі. А почали з відомих українських та світових літературних творів, зачитали уривки з класики, згадали всім відомих героїнь, перед учасниками читацького об’єднання за інтересами постали величні постаті : Катерини, Наймички, Анни Карєніної, Татьяни Лариної та багатьох інших неординарних героїнь.


…Вони кохали, ніжно, віддано, самозабвенно… Але їх кохання було трагічним, ним знехтували, їх засудило суспільство. Ключове питання засідання - «А як ставляться до таких жінок у наш час» ? - відповідь неоднозначна і тим цікавіше !

В гостях клубу «Спілкуймось !» Цікава розповідь на цю тему Наталії Хмельницької, директора Каланчацького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на цю проблему. Свої думки з цього приводу висловили активісти книгозбірні Тетяна Петруненко, Людмила Гонтарь, Раїса Глушко, Євгенія Петренко, Лідія Дем’янова та керівник клубу Валентина Кучерова.

Обговорювали, сперечались,                                            відстоювали свої думки та погляди …

А далі учасники об’єднання святкували дні народження своїх колег, друзів по інтересам, урочисто, з сюрпризами, подарунками, піснями, «медалями з портретами ювілярів», і звичайно ж, квітами, яких було море !


Ведучі "Точки  літературного кипіння" - Валентина Кучерова, організатор та  керівник читацького об"єднання   "Спілкуймось !"   та  Лідія  Демьянова, заслужений працівник культури України, культорнанізатор Территоріального центру обслуговування одиноких непрацездатних громадян.

Цього дня святкували активісти клубу: Ніна Олексіївна Супрун, Юлія Степанівна Кравченко, Любов Михайлівна Кохан, Любов Іванівна Ткаченко, Марія Михайлівна Кравченко, Надія Василівна Данько, Світлана Олексіївна Боднарук, Любов Олексіївна Бабич, Тамара Олександрівна Скороход, Володимир Павлович Маличенко, Галина Никандрівна Тюріна, Надія Павлівна Куць.

Теплі слова вітання лунали з уст всіх присутніх, для них співав жіночій вокальний ансамбль «Осіннє золото», жіноче вокальне тріо з чиста учасників клубу «Спілкуймось !», а ведучою Святкових урочимстей з нагоди Дня народження одноклубників Валентина Данько, член бібліотечної Ради, постійний  активіст бібліотеки.

І звичайно ж, були святкові пироги, тістечка, чай, цукерки!
Всім не хотілось розходитись !

Учасники клубу здружились, згуртувались, стали єдиною великою бібліотечною родиною, центральна районна книгозбірня стала для них теплою, доброзичливою, рідною домівкою.

Вони впевнені, що тут їх чекають, їм завжди раді, їх вислухають, порадять, допоможуть ! І це дійсно так !



                                                     Нехай тепло людських сердець
                                                      Вам душу щиро зігріває,
                                                      І переможних справ вінець

Хай Вашу голову вінчає,      Хай ширшим стане друзів коло,     Протягне руку всякий стрічний,
                                                     І буде кожен день казковим – Яскравим, теплим і світлим !!!


1 коментар:

  1. Засідання читацького клубу людей поважного віку КАланчацької центральної районної бібліотеки "Спілкуймось !", цікаве, змістовне, захоплююче згуртувало літніх людей селища. Бібліотека для них - тепла домівка, де їх ждуть в будь-який час і в будь-яку погоду, завжди їм раді !!!

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *