75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

8 червня 2012 р.

Підтримка та розвиток читання в бібліотечному середовищі.



Ми будуємо суспільство знань ! А знання приходять, звісно, через читання, через навчання ! Саме з цією метою до обласного Тренінгового центру в Херсонську обласну універсальну наукову бібліотеку ім. О.Гончара з’їхались директори всіх районних бібліотечних систем Херсонщини на фокус – семінар по темі «Підтримка та розвиток читання в бібліотечному середовищі області».

Семінар відкрили начальник управління культури і туризму Херсонської обласної державної адміністрації Ірина Корольова та генеральний директор бібліотеки Надія Коротун.

Ірина Володимирівна тепло привітала директора Каланчацької ЦБС Надію Федкевич в великою перемогою в Міжнародній Акції «Читаємо Расула Гамзатова», адже Каланчацька ЦБС – єдина з усієї України переможниця в такій престижній Міжнародній Акції !



В роботі семінару взяла участь вчений, викладач, лідер бібліотечного співтовариства Ірина Олександрівна Шевченко, директор інституту післядипломної освіти Національної Академії керівних кадрів культури і мистецтв, Президент Української бібліотечної асоціації.

Заступник Генерального директора бібліотеки Лариса Неділько ознайомила директорів книгозбірень з цікавим досвідом бібліотек світу «Новий формат роботи бібліотек на підтримку читання».
Цінні поради дала колегам Віжічаліна Л.М., бібліограф інформаційно - бібліографічного відділу, вона висвітлила питання «Сімейне читання – основа формування людини читаючої».
Презентацію «Проблеми читання і нова парадигма розвитку бібліотек» представила Тетяна Сватула, завідуюча науково-методичним відділом обласної книгозбірні, а також провела віртуальну лабораторію «Підтримка читання в мережі інтернет» та слайд-презентацію «Сільська бібліотека у дзеркалі бібліотечної статистики: реальні можливості та ефективність роботи» та тренінг «Модулювання книжково – читацьких акцій». Колеги отримали дуже цікаві та корисні матеріали щодо використання нетрадиційних підходів в обслуговуванні користувачів, варті уваги та впровадження в бібліотеках області.

  З цікавими рекомендаціями  виступила перед колегами  Галина Шендерук, заступник   директора обласної бібліотеки.

Надія Федкевич, директор Каланчацької ЦБС та Ірина Кравець, її колега з Великоолександрівської ЦБС взяли участь разом з начальниками районних відділів культури і туризму райдержадміністрацій Херсонської області в Інтернет-конференції з пані Елеонорою Валентайн, директором Програми сприяння парламенту України з питання реалізації Програми «Мережа пунктів доступу громадян до офіційної інформації органів влади в бібліотеках», що реалізується за підтримки цієї програми.


 Учасники семінару взяли участь в засіданні колегії обласного      управління культури і туризму                                Херсонської облдержадміністрації.


Світлана Алябьєва директор Херсонського обласного Центру народної творчості детально проаналізувала проведення звітніх концертів колективів художньої самодіяльності  на Херсонщині.
Завідуюча сектором міжбібліотечного абонемента Любов Шишкіна повідомила присутнім семінару про  стан користування фондом обласної книгозбірні районними та сільськими бібліотеками  по міжбібліотечному абонементу.

Директори централізованих бібліотечних систем області багато чому навчились, з великим багажем новимх планів, задумів та інновацій роз’їхались по районам, одержавши посвідчення про підвищення своєї  кваліфікації.


                                         Щиро дякуємо організаторам фокус – семінару !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *