75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

31 січня 2012 р.

Каланчацька бібліотека звітує перед громадою !

В селищі свято ! Районне свято – «Книга об’єднує серця !»

П’ятнадцять градусів морозу для нашого степового півдня це забагато, це дійсно холодно. А на душі – тепло, гаряче від читацьких сердець, наших друзів, жителів нашої громади, які прийшли до нас на свято книги та бібліотеки. 26 січня - робочий день, чотирнадцята година. В святково прикрашеному залі будинку культури всі стільці заняті, на свято зійшлися люди різних поколінь, інтересів та уподобань, прийшлось, навіть, занести додаткові стільці та банкетки...


На свято книги завітали керівники району: Микола Анатолійович Шептура - Голова районної ради, Ольга Федорівна Харченко - заступник голови районної державної адміністрації, Олена Павлівна Єфімова - в.о. начальника районного відділу культури та туризму, голови сільських рад. На звіт бібліотеки приїхала пані Людмила Ямщикова - регіональний представник програми «Бібліоміст» Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). В фоє будинку культури влаштували виставки народних умільців сектору мистецтв бібліотеки: Римми Сипко (Паперопластика), Маргарити Молдован (Вишивка), картини Інни Красновської, «Подарунки умільців – бібліотеці !» та матеріали, фотографії, макети та вироби з попередніх конкурсів проекту: «Краща реклама бібліотеки», «Краща читацька родина», «Кращій бібліотекар року», «Свято друзів бібліотеки».




А ще прибув наш улюблений письменник, відомий класик, «друг, партнер та помічник» бібліотеки, сам «Микола Васильович Гоголь» ! Доречі, він повідомив присутнім, що пише літопис розвитку бібліотечної справи в нашому районі, а щоб матеріал був цікавішим ще й фотографував наш захід. Надія Федкевич, директорка ЦБС, ласкаво привітала його, запросила зручненько влаштовуватись, занотовувати, що потрібно запитувати …

Також на свято завітав Сергій Зінченко - наш помічник, консультант, системний адміністратор бібліотек системи вже багато років на громадських засадах, зійшлись люди поважного віку, місцеві письменники та поети, вчителі та учні загально-освітніх шкіл № 1 та № 2, вихованці дитячо-юнацького центру, талановиті люди краю, учасники бібліотечних клубів за інтересами «Старшокласник», «Дивослово», «Спілкуймось !», актив та друзі бібліотеки, жителі селища, представники редакції районної газети «Слава праці».

Захід проведено в рамках проекту «Бібліотека звітує перед громадою» по програмі «Бібліоміст» Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

До звіту перед громадою була виготовлена презентація за напрямками роботи, по відділам, по бібліотечним клубам та об’єднаннями за інтересами бібліотеки. Директор Надія Федкевич почала з цифр та фактів, які свідчать про успіхи та досягнення, цікаві здобутки та перемоги в обласних, Всеукраїнських та Міжнародних акціях, фестивалях та конкурсах. Вона нагадала, що проект посів почесне шосте місце серед дев”ятнадцяти переможців серед Лідерів бібліотечної справи з усієї України й отримав в нагороду сучасне мультимедійне обладнання та фотоапарат.










Кожний відділ бібліотеки, сектори, клуби за інтересами та об’єднання звітували про свою роботу, це були розповіді бібліотекарів центральної бібліотеки про поточну роботу та помічників - активістів, про Книгу Пошани кращих читачів, музейну експозицію розвитку бібліотечної справи в районі,




інсценівки з засідань клубу людей поважного віку «Спілкуймось !» та жіночого вокального ансамблю «Осіннє золото», яким керує заслужений працівник культури України Лідія Дем’янова та учнів Каланчацьких ЗОШ № 1 та № 2 - учасників клубу «Старшокласник»,



уривки з вистав літературного театру «Бібліо – Арт», розповіді про конкурси в рамках проекту, вірші, листівки, виступи представників активу бібліотеки: вчителя Любові Степко та культпрацівника Наталі Походай. Виступив та представив громаді свій новий вірш місцевий поет Анатолій Суганяк – постійний учасник клубу «Дивослово»,далі була й розповідь про друзів, помічників та спонсорів, про партнерів та інформаційну підтримку з боку районної газети «Слава праці» та обласного часопису «Новий день», про бібліотечний Блог та цікаві відгуки від відомого шоумена Ігоря Кондратюка – нашого земляка та багато – багато цікавого.






Змістовно,охоплюючи певний період часу, використовуючи цифри, цікаві факти та моменти представили книгозбірню бібліотекарі: Олена Гриценко, Наталя Хребір, Маргарита Молдован, Валентина Кучерова, Валентина Бабічева, Ольга Гавран, Ольга Качур, Ірина Добровольська, Інна Красновська та директор бібліотеки Надія Федкевич.

Колектив бібліотеки - це фахівці з великою любов’ю до своєї професії та великим досвідом роботи. Вони постійно в пошуку нового, цікавого, захоплюючого - з великим ентузіазмом готуються до нового свята, великого ювілею - 100-річчя бібліотеки, яке святкуватимемо у вересні 2012 року.

Про багаторічну плідну співпрацю на користь місцевим громадам розповіли Голови сільських рад: Новокиївської Олена Нещасна та Новопавлівської Віктор Труба та бібліотекарі цих громад Віталіна Жмельова, Світлана Частило та Лариса Шаваровська. Пані Світлана Частило – віце – міс сільська бібліотека Херсонської області, а пані Лариса Шаваровська, доречі, також віце - міс, та ще й переможець обласного конкурсу «Кращий бібліотекар Херсонщини» та Всеукраїнського конкурсу на краще Есе про свого сільського Голову Віктора Трубу.

Новокиївська сільська книгозбірня завдяки великій підтримці Голови громади - пані Олени Нещасної та активній роботі бібліотеці успішно працює за програмою «Експериментальні сайти» й майже все населення цих сіл є користувачами місцевих бібліотек та відвідувачами відділів вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет.


Всі учасники свята взяли участь в Флеш – мобі на честь свята книги та бібліотеки.


А ці квіти нашому "Бібліомостику" !
Ми завершили свій проект ! Щиро дякуємо Програмі “Бібліоміст” Ради Міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за нове сучасне мультимедійне обладнання та надіємось на подальшу творчу та плідну співпрацю.

5 коментарів:

  1. Ох, скільки подій - уявляю собі, що день промайнув, як хвилина, але скільки роботи зроблено. Вітаємо і дякуємо за квіти! Гоголь справді дуже класно виглядає - компліменти Вашій фантазії!

    ВідповістиВидалити
  2. Щиро дякуємо за високу оцінку нашої роботи.

    ВідповістиВидалити
  3. Вітаємо з нагородою! Тепер Ви – «Чудо – блог». Для того, щоб продовжити естафету, потрібно:
    - Подякувати тому, хто нагородив і розмістити активне посилання на його блог.
    - Розмістити на своєму блозі зображення нагороди.
    - Передати естафету іншим цікавим блогам.
    - Написати сім фактів про себе.
    - Повідомити номінантів про нагороду в коментарях.
    Подробиці тут: http://biblioshelest.blogspot.com/2012_02_09_archive.html

    ВідповістиВидалити
  4. Вітаємо Вас з нагородою “Чудо – блог”.
    Подробиці тут: http://biblio-dcrb.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

    ВідповістиВидалити
  5. Вітаємо з нагородою “Чудо – блог”!
    Подробиці тут: http://biblio-dcrb.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *