75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 липня 2011 р.

Бібліотекарі – Лідери - в Польщі !

Поїздка до Польщі : цікава, захоплююча, неповторна !

В рамках Ініціативи «Лідер бібліотечної справи», ІІ етап дев’ятнадцяти бібліотекарям – Лідерам з усієї країни поталанило здійснити навчальну поїздку до Польщі.





Бібліотекарі ознайомились з Програмою розвитку бібліотек (Глобальні бібліотеки - Польща) в Міністерстві культури Польщі, де гостинно зустріли колежанок. Відбулась тепла зустріч, відверта розмова, обмін досідом, обговорення спільних проблем, а далі... цікаві візити до Варшавських бібліотек. В рамках творчої поїздки були обговорені місія, бачення та цілі Програми Розвитку Бібліотек Польщі, основні напрями реалізації програми. Цікаво пройшла дискусія: "Програми Розвитку Бібліотек Польщі – Бібліоміст: спільне та відмінне".


Лідери бібліотечної справи України відвідали Медіатеку «Старт-Мета» в районі Біляни. Медіатека – сучасний комп’ютеризований заклад культури. Його основною метою є забезпечення доступу до знань за допомогою книжок, CD дисків, DVD дисків, електронних книжок, журналів, тощо). Все можна використовувати на місці або брати додому в тимчасове користування. Медіатека є місцем для проведення зустрічей, дискусій, виставок, перегляду фільмів та театральних вистав.


Бібліотекарі взяли активну участь в обговоренні «Трансформація ролі бібліотеки і репертуару бібліотечного обслуговування з впровадженням нових технологій і нових медіа». Підсумок: можливості застосування моделі медіатеки до українських бібліотек.

Дуже цікавим був візит до Національної бібліотеки та зустріч з представниками Асоціації польських бібліотекарів (АПБ)

А бібліотека Варшавського Університету (БВУ) взагалі вразила своєю масштабністю, асортиментом послуг, сервісом обслуговування. Було переглянуто та обговорено – функціонування бібліотеки, її роль, система каталогу, асортимент послуг, цілодобове відвідування бібліотеки, оглянуто більшість приміщень бібліотеки. На видному місці зберігається крісло, де сидів Іоанн Павло 11.



Далі були візит до Регіональної бібліотеки м. Кельце, відвідування бібліотеки в м. Величка та їхніх філій, які щойно приєднались до 2 - го етапу Програми Розвитку Бібліотек Польщі.





Величківська бібліотека є однією з переможниць програми «Отримайте тиждень інтернету».
Перед вильотом на Батьківщину для бібліотекарів проведено заключну сесію: висновки з поїздки, наступні кроки розбудови бібліотек України.




Бібліотекарі повні теплих вражень, нових задумів, цікавих перспектив.




Від щирого серця дякуємо колегам з рідного «Бібліомісточка» за цікаву, захоплюючу подорож до колег з дружньої Польщі.

2 коментарі:

  1. Вітаємо з перемогою !!!! Та сподіваємось, що невдовзі ви поділитесь отриманим досвідом ))))))

    ВідповістиВидалити
  2. Вітаємо з перемогою!!! Та сподіваємось, що невдовзі розповісте детальніше про отриманий досвід )))))

    ВідповістиВидалити

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *