75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 січня 2017 р.

Обласна акція «Герої XXI століття»! .Перемога!


     Пишаємось перемогою  в обласній акції «Герої XXI століття»!
    Обласна акція «Герої XXI століття»! Підведено підсумки. Є перемога!  Акція продовжується !

    В межах обласної патріотичної акції  «Герої XXI століття»  та з метою вшанування захисників України – жителів Каланчацького району та виховання у молодого покоління на їхньому прикладі справжніх патріотів Батьківщини, формування у молоді високої громадянської свідомості, честі і гідності    бібліотеками району проведено великий комплекс заходів: зустрічі з  Героями АТО, вшанування пам’яті загиблих Героїв, збір інформації про учасників АТО, створення папки – досьє «Учасники АТО», картотеки «Учасники АТО – наші земляки», статті в ЗМІ, створена сторінка у всесвітній мережі інтернет, яка постійно поповнюється новими дописами… Це – 48 великих масових заходів та майже сотню поточних. Представляємо коротенький опис деяких.


       Створено сторінку на нашому бібліотечному блозі  «Блог Каланчацької ЦБС»  „Наші Герої  ХХІ століття”, яка постійно поповнюється новими дописами, вже розміщено 10 статей про наших Героїв АТО.
     На блозі  розміщені дописи з фотографіями про  Героїв АТО майже всіх сіл району та статті про Героїв, які віддали найдорожче –  своє життя,  захищаючи наш мир і спокій, волю й свободу рідної землі.
    З метою якомога найбільшого збору матеріалів про наших героїв бібліотекарі зустрічаються з учасниками бойових дій в зоні АТО, рідними та  друзями, збирають  інформацію та впорядковують одержані матеріали.  Створено папку – досьє  «У часники АТО».  В ній накопичуються матеріали та документи про учасників АТО  всього Каланчацького району.
   Вже протягом тривалого часу в районі триває  Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна», книгозбірні  комплектують бібліотечки літератури для учасників АТО.
   Допис  про участь бібліотек району в обласній патріотичній акції «Герої  XXI століття» розміщено на сайті Каланчацької райдержадміністрації.
   Створені дописи з фотографіями про  Героїв АТО – Олександра Березу  «Герої не вмирають … Вони назавжди в пам’яті народній !», який віддав найдорожче – своє життя захищаючи Донецький аеропорт …  та  «Сумуємо за героєм…  Співчуваємо колезі…»  про  Володимира Шаваровського з Новопавлівки.  Володимир Йосипович Шаваровський рік і місяць вірою й правдою відслужив в АТО, неодноразово смерть дихала йому в обличчя, але вистояв, повернувся живий, але дуже хворий…  два тижні...  й пішов у вічність у свої  49 років … , про Володимира Харатіна з Макарівки  під назвою «Сміливість врятувала життя …»,  який добровольцем пішов захищати країну,  більше року прослужив в зоні АТО, з них  майже півроку в  полоні у бойовиків, про Сергія Селєзньова «Наш майстер гончарної справи – герой АТО !», «Герої XXI століття… з нашої Олександрівки», про Миколу Хребіра «Він пройшов крізь страхіття Донецького аеропорту…»  надруковані в районній газеті «Слава праці» та розміщено на нашому блозі  «Блог Каланчацької ЦБС.
       З метою якомога найбільшого збору матеріалів про наших героїв бібліотекарі зустрічаються з учасниками бойових дій в зоні АТО, рідними та  друзями, збирають  інформацію та впорядковують одержані матеріали.  Створено папку – досьє  «У часники АТО».  В ній накопичуються матеріали та документи про учасників АТО  всього Каланчацького району. 
     В центральній районній книгозбірні  створено тематичну картотеку «Учасників АТО  -  наші земляки». Картотека постійно поповнюється новими  статтями з періодичних видань про наших Героїв АТО.
     На засіданні читацького об´єдананя «Старшокласник»  молодь читала вірші про героїв АТО.  Особливо зворушили серця й душі старшокласників вірші учениці  10-го класу Каланчацької ЗОШ № 1 Карини Гюрджан…
    Одне з засідань літературного об’єднання любителів та шанувальників художнього слова «Дивослово» було присвячено творчості місцевих поетів про події АТО та Героїв АТО  – наших земляків.  Свої вірші читали Анатолій Суганяк, Галина Нігачова тв. Інші.
          В усіх бібліотеках районі оформлені книжкові виставки – інформації  „Пам’ять – загиблим, шана – живим!”, «Подвиг Героїв АТО- приклад для нащадків», «Мужність Героїв АТО».
         Увазі відвідувачів центральної районної книгозбірні представлена  виставка  однієї книги „Хронологія мужності 2014 – 2015”, в якій розміщено фото та допис про нашого Героя АТО Олександра Березу.
        В центральній районній книгозбірні  створено тематичну картотеку «Учасників АТО  -  наші земляки». Картотека постійно поповнюється новими  статтями з періодичних видань. 
      Для більш широкого одержання  різнобічної інформації про Героїв  АТО  працівниками бібліотеки складаються рекомендаційні списки сайтів у всесвітній мережі інтернет «Все про захисників  Вітчизни», які до послуг користувачів та відвідувачів нашої книгозбірні.
     Патріотичні Години «Служити Вітчизні – служити миру», «Подвиг Героїв АТО»,  «Герої АТО – наші земляки» для  учнів та  молоді проведені  в Каланчацькій центральній бібліотеці, в Привільській,  Макарівській,  Новокиївській, Новопавлівській,  Олександрівській філіях ЦБС.
       Привільська сільська книгозбірня провела для свої відвідувачів вечір – зустріч «Сучасні Герої-захисники Вітчизни – наші земляки»  з Іваном Анатолійовичем Марченком – Героєм АТО.     
       В Олександрівській філії ЦБС пройшов зворушливий вечір – зустріч «Дякуємо вам за відвагу!», на який були запрошені вісім учасників АТО зі своїми сім’ями.          
      Бібліотекарі  взяли участь у відкритті меморіальної дошки  Героям АТО –
       В.Серебринському та В.Шаваровському  „Герою слава і людська шана”, на прощанні з нашими Героями  АТ О. Березою та В.Іржиком.


    Центральною бібліотекою  створено відео-ролік «Герої світла» Запрошуємо переглянути за адресою:
Вклоняємося доземно українському солдату !
  

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *