75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

7 грудня 2020 р.

Каланчацькі бібліотеки-філії – до Дня Збройних сил України

   

    6 грудня – День Збройних сил України. Свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали свої життя за незалежність, волю, суверенність та неподільність нашої держави. Ніколи не забути нам героїчних подвигів наших вояків в ім’я України, їх щирої любові до рідної землі та безмежної відданості своїй Батьківщині.

    Бібліотеки – філії Каланчацької ЦБС приєдналися до відзначення Дня Збройних сил України  і зібрали на книжкових полицях багато свідчень мужності і відваги наших славних воїнів.                                                         Книжково – ілюстративна  виставка «День Збройних сил України» (Новокиївська філія), книжкова  викладка «Солдати – захисники України вірні сини» (Привільська б-ка), книжкова поличка «Солдат війни не обирає» (Олександрівська філія), виставка – перегляд  «Шляхами мужності і слави» (Роздольненська книгозбірня), книжкова поличка «На сторожі миру»  (Новопавлівська сільська бібліотека) засвідчують нашу повагу до захисників України.                            
День Збройних сил України — це  свято на честь тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворогів, піклується про безпеку та зміцнення обороноздатності Української держави.
     Доземно вклоняємося нашим воїнам і бажаємо дідівської гідності, батьківської мудрості, козацької мужності, незламної сили волі та віри у власні сили!
     Саме завдяки українським волонтерам , їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність.       Бібліотекар Гаврилівської бібліотеки – філії Галина Журинкіна об’єднала  відзначення Дня Збройних сил України та Міжнародного дня волонтера і підготувала довідково – пізнавальну слайд програму  «Історія волонтерського руху».   

   Звичайно, це об’єднання свят мало міцне підґрунтя. Згадаймо 2014 . ..
Початок війни на сході країни, тисячі поранених, десятки тисяч біженців, відсутність налагодженої інфраструктури в армії – все це лягло на плечі українських волонтерів. Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що лише могли, від шкарпеток  до бронежилетів, приймали біженців, здавали кров пораненим, плели маскувальні сітки, знаходили потрібні ліки, готували борщові набори та ліпили й заморожували сотні кілограмів вареників…

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *