75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

4 грудня 2020 р.

Країни мужнії сини …

    
      
6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Збройні сили України» та  «Про оборону України», а 13 грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрямки розбудови українського війська. Святковий день на честь ЗСУ був встановлений постановою Верховної Ради України ще в далекому 1993 році.   

     Цій події присвячена книжкова  виставка  «Наші захисники», вона   розгорнута в літературно – мистецькій залі Каланчацької центральної бібліотеки.
   Ось вже 29 років Збройні сили України стоять на сторожі територіальної цілісності і незалежності нашої держави. За ці 29 років сталось  багато суперечливих подій. Українська армія пройшла шлях від третьої за чисельністю армії Європи, до повністю розграбованої, зрадженої, і знову відродженої обстріляної і обпаленої війною.
 Керівник клубу «Старшокласник» Лариса Шаваровська до Дня Збройних сил України підготувала для молоді онлайн огляд видань присвячених воєнній тематиці, які увічнюють пам'ять наших  героїв - земляків «Хай не згасає пам'ять про героїв».      Після Революції Гідності та початку воєнних дій на сході України розпочалася нова сторінка літопису українських Збройних сил. Попри тотальну руїну в армії, корупцію, зради, втрати і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність Батьківщини, захистити власний народ від агресора, а також відновити обороноздатність.
    Вшануймо пам’ять Героїв АТО  – ООС, мужніх синів України,  що віддали життя, захищаючи свободу та територіальну цілісність України!
    Вітаємо наших захисників з Днем Збройних сил України,  славимо  тих, хто сьогодні мужньо захищає територіальну цілісність нашої держави !
     Шановні захисники! Шановні воїни України! Бажаємо вам міцного здоров'я, сили духу, впевненості, злагоди та затишку.
    Нехай Господь береже вас від ворожих куль і дарує мир, добра та достаток  вам і вашим родинам!
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *