75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 грудня 2020 р.

СНІДу – НІ! Обираємо життя !

          
     1 грудня  світ відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом, цього дня увага людства прикута  до цієї хвороби, як глобальної проблеми планетарного масштабу. Всесвітній день боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику. 
  
 
      До  Всесвітнього  дня боротьби зі СНІДом бібліотеки - філії Каланчацької ЦБС облаштували виставки та провели тематичні акції.
   З яких можна  було дізнатися багато корисних фактів про цей день і цю хворобу.    
  Застережлива акція «Майбутнє без СНІДу» пройшла  в Привільській сільській  бібліотеці, книжково – ілюстративна виставка «Молодь за життя без СНІДу» розгорнута в Новокиївській бібліотеці – філії, а в Горьківській  книгозбірні пройшла година  - застереження «Не зламай свою долю».
      
      За інформацією ООН, за минулих п'ять років зараження ВІЛ зменшилось на 20%, натомість, в  нашій  країні цей показник досі високий.
 
     Щодня в Україні реєструється 48,5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією, майже 244 тисячі наших співгромадян  мають позитивний ВІЛ - статус, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.  
     Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу та розвінчання міфів пов’язаних з ним.  
    У  Всесвітній день боротьби зі СНІДом  бібліотеки Каланчацької ЦБС  зробили все для того, щоб втілити гасло «Хто попереджений – той захищений». 
    Думаємо про майбутнє – обираємо життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *