75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 грудня 2019 р.

Від серця до серця …


 Добро і зло. Милосердя і гуманність  ...   
      Каланчацька центральна бібліотека до Міжнародного дня людей з інвалідністю з метою спрямування  та привернення уваги суспільства і громадськості до актуальних проблем людей з особливими потребами та обмеженими можливостями зору, слуху, пересування підготувала заходи під гаслом  «Не втрачайте надію!».   
     В літературно-мистецькій залі оформлено книжкову виставку «Добро і зло. Милосердя і гуманність».
     Документи, представлені на виставці, закликають замислитися над непростою долею людей з вадами здоров'я і не тільки у день 03 грудня, а й протягом усього року не забувати про те, що поруч з нами живуть люди з обмеженими можливостями  і вони потребують нашої допомоги і уваги.
    Також на виставці розміщено юридично – правові  документи, папки, буклети, в яких можна знайти корисну інформацію для людей з особливими потребами. 
   Працівниками відділу обслуговування центральної бібліотеки проведено для молоді інформаційну Годину «Від серця до серця …» та бібліографічний огляд виставки «Добро і зло. Милосердя і гуманність». Після заходу відбулося жваве обговорення почутого та побаченого. Захід нікого не залишив байдужим.
   Центральною бібліотекою у творчій співпраці з Головним та селищними Будинками культури, Центром дитячої та юнацької творчості  і школою естетичного виховання проведено  тематичний вечір «З турботою у серці»
   В сільських бібліотеках – філіях також оформлені  книжкові виставки, перегляди літератури та тематичні полиці, проведені масові заході  на теми: «Не втрачай надію!», «Жага до життя», «Можливості – обмежені, здібності – безмежні!», «Від серця до серця …»
   Зокрема в Привільській сільській бібліотеці – філії  оформлена
тематична полиця – порада  «Інвалідність – це не вирок» та проведено інформаційну Годину  «З добротою в серці». Документи, представлені на ній розповідають та у виступі бібліотекаря прозвучало, що щороку 03 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Мета, заради якої цей день був проголошений  –   дотримання прав людини і участь людей з особливими потребами  в житті суспільства,  про це говорить
    Проведення Міжнародного дня людей з інвалідністю спрямовано на привернення уваги до проблем цієї категорії суспільства, захист їх гідності, прав та благополуччя, на переваги, які отримує суспільство від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті, про це йшлося на годині доброти «Будьмо милосердними»  та інформаційній годині «Їм потрібна доброта» що пройшли у Новокиївській сільській бібліотеці  та Каланчацькій селищній книгозбірні.
    В Гаврилівській бібліотеці – філії пройшла  літературно – музична година «Ми такі, як усі», аматори сцени – виконавці пісень  та читці подарувала тепло своїх сердець і гарний настрій запрошеним гостям.
   На кожному з проведених заходів бібліотекарі нагадували про необхідність щоденної підтримки й допомоги людям з особливими потребами, бо то і є реальний вияв милосердя, людяності та любові до ближнього. 

   Все що потрібно  людям з особливими потребами – це увага й турбота суспільства, тож даруймо їх щедро і воздасться нам по справах наших!
  Цінуймо своє здоров’я, піклуймось про нього !
 Проявляймо добро та милосердя, турботу та піклування до людей з особливими потребами !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *