75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 листопада 2019 р.

Волонтер не професія, а поклик душі


    В Каланчацькій центральній бібліотеці  – День Доброти !
У всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний День волонтера  – 
International Volunteer Day. В 1985-му році Генеральна Асамблея ООН  на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку», закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.
    Цей день дає можливість добровольцям і різним організаціям відсвяткувати свою роботу, поділитися набутим досвідом і розповісти про себе. 
     Напередодні офіційного свята волонтерів у Каланчацькій центральній бібліотеці пройшов День доброти «Волонтер не професія, а поклик душі». 
    Провела його Голова  районної організації Товариства Червоного Хреста України Тетяна Петруненко, яка вже не перший  рік очолює благодійну організацію, яка налічує 19 чоловік волонтерів.
   Насамперед пані Тетяна розповіла  історію заснування  Товариства Червоного Хреста і про те, що волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного руху Червоного Хреста з самого початку заснування. 
   У 1859 році молодий Анрі Дюнан став першим волонтером-управлінцем, організувавши місцевих волонтерів для надання допомоги пораненим на полі бою.
    Це був перший випадок у Європі, коли поранені отримали допомогу незалежно від того, до якої із воюючих сторін вони відносилися. Він повернувся додому і написав книгу «Спогади про Сольферіно», яка була видана декілька років по тому з моменту заснування Червоного Хреста.  
    В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України.
    Тетяна Петруненко розповіла про те, що на сьогодні 191 країна приєдналася до міжнародного руху, нагадала  основні принципи та офіційну символіку і логотипи Міжнародного руху Черво́ного Хреста́ і Черво́ного Півмі́сяця, про те, що означають чотири Женевські конвенції й кого вони захищають.
Пані Тетяна загострила увагу присутніх на основних напрямках діяльності волонтерів  районної організації ТЧХУ:
-         ПСП проекти;
-         банк одягу і взуття;
-         перша допомога;
-         загони швидкого реагування.
   Враховуючи, що зустріч відбувалася на передодні Дня волонтера, керівник районної організації Товариства Червоного Хреста України підвела підсумки роботи організації за 2019 рік. Найкращим і найактивнішим волонтерам було вручено Подяки  від імені обласної організації ТЧХУ і подарунки. Закінчилося  засідання  чаюванням з цукерками і печивом.
   Пам’ятаймо  про те, що мільйони волонтерів щодня відіграють суттєво важливу роль у підтримці роботи працівників Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у всьому світі.
     В.о. Президента Товариства Червоного Хреста України Микола Поліщук зазначив : «Одним із пріоритетів діяльності Червоного Хреста в Україні залишається вже понад 100 років поспіль покриття найбільш гострих потреб вразливих верств населення  країни».
    Дякуємо всім, хто присвячує свій талант, час, енергію індивідуальним і колективним акціям, виявляє щире бажання допомогти іншим, не чекаючи подяк та винагороди. Нехай ваші благі справи повертаються вам добром подвійно! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *