75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

6 грудня 2019 р.

Відкриймо серце для добра !



     03 грудня в Каланчацькій центральній бібліотеці у творчій співпраці з Головним та селищними Будинками культури, Центром дитячої та юнацької творчості  і школою естетичного виховання проведено тематичний вечір « З турботою у серці», присвячений  Міжнародному дню людей з інвалідністю. 

     Цей день  був проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 1982 році. Цього дня Асамблея  закликала держави-члени ООН проводити заходи, спрямовані на подальшу інтеграцію людей з обмеженими можливостями у життя суспільства.
    За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), понад 1 мільярд людей мають якусь форму інвалідності, а це майже 15% населення світу. 
    В Україні понад 2 мільйони 800 тисяч людей з інвалідністю, з них 151 тисяча – діти. Це 6,1 %  до загальної кількості населення, майже 80 %  інвалідів – це люди працездатного віку.
    Україна ратифікувала Міжнародну конвенцію ООН про права інвалідів 16 грудня 2009  і тепер щороку 03 грудня разом із світовою спільнотою  відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями зору, слуху, пересування.

     На їхню долю випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.
     Ведуча заходу запросила  гостей заходу у захопливу віртуальну подорож Україною. Розпочалася  вона  з рідного  Каланчака, потім всі гуртом відвідали добре знайомі туристичні місцини  Одеси, Буковини, Рівного, Запоріжжя. Разом спустилися до моря  Потьомкінськими сходами, разом милувалися красою квітучої черемшини, разом пройшлися Тунелем Кохання, разом пройнялися козацьким духом і завзяттям.
    Разом, бо ми рівні! У  мандрах гостей супроводжував дружний колектив працівників культури ,учасників художньої самодіяльності та вихованців музичної школи. Чоловічій ансамбль «Байда», Світлана і Геннадій Гришки, Віктор Дикий, гурт «Злагода», Олександр Крайнов, Кароліна  Курбачова (викладач С. Верещага, концертмейстер Л. Шендрик ), Софія Кушніренко       (викладач Н. Кадочнікова) , Аріна Нікіфорова (викладач В. Годіна), Михайло Охват (викладач Т. Микитюк)  та театральний колектив  «Скрепки» (керівник Н. Походай)  Центру дитячої та юнацької творчості щедро обдарували  присутніх у залі своїм талантом і теплом.
     За  буденними проблемами, фізично здорові люди рідко замислюються над непростою долею тих, у кого є вади здоров’я. А вони живуть поруч з нами  і потребують  допомоги і уваги.
    Нехай  же наша щоденна турбота допомагає мужнім людям забувати про труднощі, а їх серця наповнюються теплотою і впевненістю в завтрашньому дні.
    Ведуча  від імені громади побажала  всім присутнім  витримки, здоров’я, оптимізму, втілення планів та задумів.
    Не помітно промайнув час зворушливої  і  цікавої подорожі Україною. Сподіваємось, що ця зустріч зігріла серця присутніх добром і залишила  в них
найкращі спогади.
    На слова подяки і оплески заслужили всі, чарівна ведуча і сценарист, бібліотекар  Ольга Гавран, симпатичні  і талановиті діти, учасники колективу «Скрепки» та учні школи естетичного виховання і прекрасні співаки, у виконані  яких звучали  веселі, запальні і задушевні пісні.  
    Покладіть праву долоньку на своє серце. Чуєте? Воно просить подарувати любов і турботу тим, хто цього потребує! Подаруймо один одному посмішку  і надію на краще, щоб наш світ став добрішим!
  Цінуймо своє здоров’я, піклуймось про нього !
 Проявляймо добро та милосердя, турботу та піклування до людей з особливими потребами !                                                      
Будьмо милосердними!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *