75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 січня 2019 р.

Бібліотека в бібліомарафоні «Мова єднання»

                
  Українська мова – мова єднання української нації !  
     Днями  стартував обласний бібліомарафон «Мова єднання», ініційований Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Бориса Лавреньова. Бібліомарафон проводиться  з метою всебічного розвитку і функціонування української мови як державної у всіх сферах суспільного життя, посилення її консолідуючої ролі у зміцненні державної єдності, враховуючи необхідність захисту мовно-інформаційного простору, підтримки розвитку національної культури та під гаслом «Українська мова – символ єднання нації».
     Учасників бібліомарафон чекає низка цікавих та змістовних культурно-мистецьких  та літературних заходів  щодо підтримки та вивчення української мови, формування мовно-інформаційного простору та розвитку мовної культури молоді. Він триватиме  протягом місяця: з 22 січня по 21 лютого 2019 року.
    Термін його проведення визначений важливими датами в історії нашої країни. Адже 22 січня святкується  День Соборності України, встановлений на честь  проголошення Першої Незалежності УНР, а це 22 січня 1918 року та Акту злуки УНР і ЗУНР 22 січня 1919 року. Це свято є нагадуванням про те, яких великих зусиль та жертовності коштувало об’єднання українських земель, яких невпинно намагалися розділити та привласнити як зі Сходу, так і з Заходу. Сьогодні ж ми бачимо, наскільки важливим було це нагадування.
      21 лютого ми святкуємо Міжнародний день рідної мови, запроваджений рішенням ХХХ сесії Генеральної конференції  ЮНЕСКО у 1999 році з метою захисту мовної й культурної багатоманітності.
     Каланчацька централізована бібліотечна система розробила план участі в бібліомарафон, визначилися з активістами, оформила цікаву та пізнавальну  книжкову виставку, готує плани проведення та сценарії заходів.
    На відвідувачів каланчацької центральної бібліотеки чекають:  книжкова виставка «Нас єднає мова»,  відео-перегляд «Рідна мова. Діти закордонних українців про рідну мову», поетичний акорд  «Поетична моя, українська мово!», рекламна хвилинка «10 фактів про українську мову», мовний КВК  «О, слово рідне, ти мені від Бога!»
                                  Рідна мова – життя духовного основа!
   Шановні друзі!  Приєднуйтесь до бібліомарафону!  Буде цікаво !

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *