75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 січня 2019 р.

Голокост - злочин нацистів

 
  Пам'яті  жертв  Голокосту ... 
         Щороку, 27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертви трагедії з 2012 року.
  До цієї сумної дати бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи підготували цикл заходів під назвою «Голокост: спогади страшних подій».
   При проведенні заходів присутні дізналися про історію вшанування жертв Голокосту, адже Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопада 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередження…». Також  було відзначено, що саме цей документ оголосив Днем пам’яті жертв Голокосту 27 січня. Саме в цей день 27 січня в 1945 році війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів.
  Центральною бібліотекою підготовлено та проведено в літературно-мистецькій залі  інформаційну годину «Що таке Голокост?».  
     До уваги відвідувачів оформлена книжкова виставка «Жахлива сторінка історії – ГОЛОКОСТ», яка користується великою увагою користувачів.
     Відвідувачів літературно-мистецького залу було запрошено переглянути  відео-анонси «Голокост – це коли половину моєї родини вбито» та «Голокост: спогади страшних подій». Перегляд відео-фільмів викликав жваве обговорення, емоції, а бібліотекар запропонував переглянути літературу по темі. Відвідувачі щиро дякували за цікавий захід, дехто взяли й книжки додому, щоб детальніше ознайомитися з страшними подіями нацистських злочинів.
     Гаврилівська сільська бібліотека - філія запросила відвідувачів книгозбірні та учасників свого бібліотечного клубу «Позитив» на історичну годину «Історія Голокосту: урок минулого».
      Привільська сільська бібліотека-філія підготувала для своїх користувачів та відвідувачів виставку – факт «Голокост: трагедія людства». Література представлена на виставці та її бібліографічний огляд викликали сумні спогади від прочитаних раніше книжок та переглянутих фільмів. 
     Довго обговорювали почуте та побачене, висловили надію, що таке немає ніколи більше повторитися.
   Вивчаймо сторінки нашої історії! 
   Нехай сьогодні та в майбутній нашій історії будуть тільки світлі та щасливі сторінки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *