75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

9 листопада 2018 р.

З днем української писемності й мови!

                                           Мова – найдорожчий скарб народу!
    День української писемності та мови бере початок з 9 листопада  1997 року, свято було встановлене указом президента України.
    Ця дата пов'язана з днем, коли православна церква вшановує пам'ять святого преподобного Нестора - літописця, який займався книжковою справою, був ченцем Києво - Печерської Лаври у XXII столітті,  його  найвидатнішою працею є «Повість временних літ»,  саме з неї до нас дійшли важливі історичні події.  Ця повість вважається пам'яткою слов'янської культури, написана вона неперевершеною мовою, тому преподобного Нестора по праву вважають батьком словесності.
   День української писемності та мови – це величне свято рідної мови. Як відомо, першим до нас приходить слово... З першою колисковою материнською піснею, тихою вечірньою казочкою, доброю ласкою чи порадою…
   Рідна мова – це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями та їхніми духовними надбаннями.
  Слово до слова – і складається мова!...
  …І пізнаємо ми навколишній світ за допомогою слова. За допомогою слова відкриваємо таємничість і складність  наук. Словесність – це  початок усіх наук, вона невичерпне джерело, з якого починається струмочок, який ллється, бурлить, ширшає, набирає сили і розливається могутньою повноводною  рікою в світі знань, науки, культури та мистецтва.  Тож, давайте всі разом берегти і збагачувати найдорожчий скарб – нашу державну мову!
    Ми запрошуємо до літературно-мистецької зали нашої Каланчацької бібліотеки!  До вашої уваги  безліч науково-популярних книжок, посібників, словників, тут ви можете вдосконалити та розширити знання з української мови,  перевірити свою грамотність, познайомитися з новими виданнями по темі, переглянути книжкову виставку «Бездонна глибина українського слова»
   Як поросль виноградної лози плекайте рідну мову калинову !!!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *