75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

29 березня 2018 р.

Виставки в бібліотеці: сьогодні та завтра…


     Наочність в бібліотеці: форми, види, привабливість.  Як зацікавити відвідувачів?
     Невід’ємною частиною бібліотечного простору та елементом  бібліотечного інтер’єру є наочне оформлення. Найпопулярніша форма роботи в бібліотеці – це  книжкові виставк. Вони є основним складником роботи  з користувачами. Стосовно  цієї тематики  під назвою «Організація привабливого бібліотечного  середовища книгозбірені» відбувся семінар – практикум в Каланчацькій центральній книгозбірні для працівників книгозбірн громади.
   Семінар – практикум відкрила директор бібліотечної системи. Виступаючи  перед працівниками філій вона зупинилася на актуальних та проблемних питаннях розвитку бібліотечної справи в громаді, звернула увагу колег на збереження бібліотечного фонду, роботу з боржниками, обслуговування людей з обмеженими можливостями та людей з інвалідністю на дому чи іншим місцем їхнього перебування. Директор розповіла про оголошені області та всеукраїнські акції, конкурси, зосередила увагу присутніх на інших важливих питаннях.  
   Заступник директора по роботі з дітьми детально розповіла та  дала  рекомедації щодо участі в оголошених в поточному році конкурсах для юних користувачів та підлітків.
    Наступним  питанням  семінару було домашнє завдання бібліотекарів філій «Погляд бібліотекаря філії на оформлення виставок в бібліотеці»
    Кожний учасник семінару представив своє тематичне оформлення книжкової виставки. Вони були представлені в різних формах, це були розповіді та слайди.
    Аналізуючи домашні завдання, методист бібліотечної системи дала методичні  поради, рекомендації по створенню образу привабливої бібліотеки. Відомо, що  80%  інформації  людина сприйме оформлення книгозбірні, створення актуальних, грамотно оформлених, привабливих виставок, переглядів літератури та періодичних видань, тематичних полиць.  Адже  виставки та інші форми наочної популяризації інформації, як одна із  необхідних форм в бібліотечній справі, здатні  найкращим чином  вирішувати рекомендаційні,
   Дуже цікаво, повчально та захоплююче  було проведено  центральної книгозбірні  по творчому оформленню книжкових виставок.
     Завершальним  етапом семінару – практикуму  було практичне  заняття  для  бібліотекарів філій. Їхнім завданням  було оформлення  виставки – інсталяції до Великоднього свята. В  ході оформлення  необхідно було використати не тільки книги, а і інші підручні матеріали та предмети народного вжитку.
     В ході семінару – практикуму працівники відділу іноваційної діяльності та  інформаційних  технологій, напередодні відзначення  100- річчя від дня народження українського  письменника Олеся Гончара, провели для колег вікторину та кросворт, а також продемонстрували відеоролик «Каланчак читає Гончара»,  створений в рамках відзначення ювілею письменника до обласної  літературної  акції-естафети  «Гончар  крокує Херсонщиною».

   Семінар пройшов цікаво, повчально та продуктивно, колеги з сільських філій щиро дякували методисту та працівникам підрозділів центральної книгозбірні за змістовне та ефективне навчаня.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *