75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

9 березня 2017 р.

Читаємо, слухаємо Шевченка... й вишиваємо !


Великий  Кобзар  - душа  України, геній української літератури!

     В книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи вже стало доброю традицією  щорічно  зустрічати весну, а значить, пробудження природи, перші проліски,  світлі мрії, надії на мир, стабільність, покращення життя, проведенням заходів, присвячених життю та творчості Тараса Григоровича Шевченка – пророку України  і генію української літератури.
   До Дня народження Великого Кобзаря  в бібліотеках Каланчацької громади проводяться цикли різноманітних заходів.  До уваги відвідувачів виставки творів Великого Кобзаря, цікава література біографічного характеру, виставки «Кобзарева світлиця»,  «Тарас Шевченко. Шляхами великої долі», »,  «Великий Кобзар – душа українського народу»,  «І мене в сім´ї великій…», «Т.Г.Шевченко – художник», «Шевченківськими стежками», «Лауреати Шевченківських премій» тощо.
  Відвідувачі залюбки знайомляться з літературою представленою на виставках та переглядах, розширюють знання поза шкільною програмою, юні беруть активну участь в Шевченківських вікторинах, літературних конкурсах. 
    До Дня народження  Т.Г.Шевченка в усіх бібліотеках – філіях пройшли літературні Години, в Привільській – «Могутнє слово Кобзаря», в Новопавлівській – «Він був, є й буде вічно», а в Олександрівській філії проведено для  молодших школярів літературну вікторину «Тарасові слова – то правда жива».       Відділом вільного доступу до всесвітньої мережі Інтернет створено відео – фільм  «Спішу у світ Шевченкового слова» з участю активного відвідувача  та помічника центральної районної бібліотеки, кандидата технічних наук,  С.М.Зінченка. Відео - фільм використовується для показу при проведенні різних масових заходів, цікаво та лірично доповнює інформаційну частину, вводить у світ поезій Великого Кобзаря.
  На бібліотечному блозі у всесвітній мережі Інтернет «Блог Каланчацької ЦБС»  створено сторінку «Великий Кобзар» з розділами «Ім’я Великого Кобзаря – у світі», «Ім’я Великого  Т.Г.Шевченка – на карті району».»Великий Кобзар – у вишивках народних умільців району»,  «Лауреати Шевченківської премії – уродженці Херсонщини». Сторінка постійно поповнюється інформацією про роботу книгозбірень району по просуванню життєвого та творчого шляху, літературної спадщини Тараса Григоровича Шевченка – генія української та світової літератури.
  Запрошуємо до бібліотеки, тут Ви знайдете для себе багато цікавого , корисного  пізнавального !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *