75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

11 квітня 2016 р.

Пам’ять – загиблим, шана – живим!


   Книгозбірні району  -  в обласній  патріотичній акції  «Герої ХХ1 століття».
  З метою вшанування захисників України – жителів Каланчацького району та виховання у молодого покоління на їхньому прикладі справжніх патріотів Батьківщини, формування у молоді високої громадянської свідомості, честі і гідності бібліотечними працівниками проводиться комплекс  патріотичних заходів.
    На бібліотечному блозі у всесвітній мережі інтернет вже створено спеціальну сторінку «Герої ХХІ століття», яка постійно поповнюється новими матеріалами.
   Вже протягом тривалого часу в районі триває  Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна», книгозбірні  комплектують бібліотечки літератури для учасників АТО.
    До уваги відвідувачів книгозбірень представлені книжкові виставки  та перегляди літератури та статей з періодичних видань «Пам¢ять – загиблим, шана – живим!», «Знаймо наших Героїв» та виставка однієї книги «Хронологія мужності 2014 – 2015».


    В центральній районній книгозбірні  створено тематичну картотеку «Учасників АТО  -  наші земляки». Картотека постійно поповнюється новими статтями з періодичних видань. 
   
  З метою якомога найбільшого збору матеріалів про наших героїв бібліотекарі зустрічаються з учасниками бойових дій в зоні АТО, рідними та  друзями, збирають  інформацію та впорядковують одержані матеріали.  Створено папку – досьє  «У часники АТО».  В ній накопичуються матеріали та документи про учасників АТО  всього Каланчацького району.
     Наші місцеві поети вже присвятили  по декілька віршів  присвячених захисникам Вітчизни – підчас Революції  Гідності та Героям АТО.  Працівники центральної районної бібліотеки  вирішили підготувати та видрукувати  книжкові кольорові закладки та буклети з цими  віршами.
       Вже створені дописи з фотографіями про  Героїв АТО – Олександра Березу  «Герої не вмирають … Вони назавжди в пам’яті народній !», який віддав найдорожче – своє життя захищаючи Донецький аеропорт …  та  «Сумуємо за героєм…  Співчуваємо колезі…»  про  Володимира Шаваровського з Новопавлівки.  Володимир Йосипович Шаваровський рік і місяць вірою й правдою відслужив в АТО, неодноразово смерть дихала йому в обличчя, але вистояв, повернувся живий, але дуже хворий…  два тижні...  й пішов у вічність у свої  49 років …   

  Дописи розміщено на блозі нашої бібліотеки у всесвітній мережі інтенет.
   Статтю про Володимира Харатіна з Макарівки  під назвою «Сміливість врятувала життя …»,  який добровольцем пішов захищати країну,  більше року прослужив в зоні АТО, з них  майже півроку в  полоні у бойовиків,   надруковано в районній газеті «Слава праці» та розміщено на нашому блозі  «Блог Каланчацької ЦБС.
    Для більш широкого одержання  різнобічної  інформації про Героїв  АТО  працівниками бібліотеки складаються рекомендаційні списки сайтів у всесвітній мережі інтернет «Все про захисників  Вітчизни», які до послуг користувачів та відвідувачів нашої книгозбірні.
    Бібліотека готується до проведення тематичного вечора  - вшанування  „Уклін вам, воїни АТО”  та ведеться підготовча робота по створенню слайдової презентації  „Герої ХХІ століття – наші земляки”

 Слава Героям АТО ! 

   Всім нам –  Миру ! Спокою ! Благополуччя !!!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *