75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 грудня 2015 р.

Поділитись добром !


    День милосердя, уваги та любові нехай стане нормою нашого життя !

    3 грудня - Міжнародний День інвалідів – є днем нагадування людству про гуманність і милосердя, про обов’язок суспільства перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки, нагадування всім і кожному бути милосердними, добрими, уважними до людей з обмеженими можливостями.
   У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Для кожного з нас цей день нагода не забувати про те, що поруч живуть люди з особливими потребами, яким необхідна постійна увага та піклування. Адже ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства, благородства наших душ.
   Цей день – 3 грудня підкреслює необхідність досягнення забезпечення рівних прав всіх людей планети в тому числі й інвалідів і їх участі в житті суспільства кожного дня. Року, а не лише щороку - 3 грудня.  День милосердя, уваги та любові нехай стане нормою нашого життя ! 
    В Каланчацькій централізованій бібліотечній системі обслуговуванню людей з обмеженими можливостями зору, слуху, пересування приділяється першочергова увага. З метою повного охоплення та якісного обслуговування цієї категорії жителів громад в кожній книгозбірні району ведеться облік цих людей, а зведений облік ведеться  в центральній районній бібліотеці. Жителі населених пунктів району з особливими потребами на їх прохання чи згоди обслуговуються за місцем проживання чи тимчасового перебування. Працівники бібліотек залюбки відвідують свої односельців – людей з особливими потребами, спілкуються, приносять на замовлення книжки, обговорюють новини й, навіть, чаюють. Є багато теплих відгуків про гарні справи наших колег по обслуговуванню інвалідів, телефонують директору бібліотечної системи зі словами подяки, пишуть вдячні слова в редакцію районної газети «Слава праці» й, навіть, житель села Хорли висловив подяку своєму сільському бібліотекареві Євгенії Юдіній через обласний часопис «Новий день», яка у будь-яку погоду навідується до своїх читачів – інвалідів.
    В стінах самих книгозбірень оформлені книжкові виставки, перегляди «Навчи своє серце добру !» - у літературно – мистецькому залі та «Пам’ятай, що ти – людина !»  на абонементі центральної районної бібліотеки, в сільських та селищних бібліотеках - філіях «Творімо добро !», «День милосердя, день уваги», «Будьмо милосердними, творімо добро!», «Поділись своїм добром !».
     Бібліотеки проводять заходи для молоді, учнів щодо виховання у них толерантності, уваги, піклування, добра до людей з обмеженими можливостями, прищеплення гідного Людини ставлення до всіх оточуючих, особливо інвалідів. Зокрема в центральній районній бібліотеці проведено для старшокласників урок доброти «Нехай комусь тепліше стане від наших добрих, гарних слів й справ!» Працівниками відділу обслуговування та відділу вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет складено Інформ - досьє «Подай руку допомоги»  - рекомендаційний список літератури та інтернет-  ресурсів та організовано для молоді перегляд відеоматеріалів «Твори добро, бо ти людина…».
    В сільських та селищних бібліотеках системи проведено заходи малих форм - Години Доброти «Творити добро – воно до Вас повернеться !», «В ім’я добра і милосердя», «Творімо добро разом», «нехай комусь тепліше стане від наших добрих, чуйних слів!», «Зігрівати  добром – радіти життю ! .
Поспішаймо творити добро !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *