75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

1 грудня 2015 р.

Скажемо СНІДу - НІ !



1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом !

   Проблема епідемії ВІЛ/СНІДу, на жаль,  продовжує залишатись актуальною як в Україні, так і в цілому світі, тому популяризації здорового способу життя, профілактиці СНІДу в бібліотеках Каланчацької централізованої бібліотечної системи приділяється значна увага.
    За допомогою різних форм масових та індивідуальних заходів відвідувачам різних категорій та вікових груп працівники бібліотек роз’ясняють що таке ВІЛ і що таке СНІД, у чому різниця, застерігають, яку небезпеку несе людині захворювання на СНІД, що означає червона стрічка.
ВІЛ - це Вірус Імунодефіциту Людини, який вражає, в основному, імунну систему. СНІД - це Синдром Набутого Імунодефіциту, що є кінцевою стадією ВІЛ-інфекції. Тобто ВІЛ-інфекція - це та стадія хвороби, коли вірус знаходиться в організмі, руйнує імунну систему, але ще немає зовнішніх проявів. СНІД - це стадія хвороби, коли організм людини вже не в змозі боротися з різними захворюваннями. Вони прогресують і в результаті людини нестає.
   В Каланчацькій центральній районній бібліотеці  оформлена  виставка – застереження «Вибери здоровий спосіб життя!» та перегляд книг та статей з періодичних видань «Здорова людина - здорове суспільство», Олексіївська сільська філія оформила для своїх відвідувачів виставку «СНІД – безповоротно змінює життя», до уваги користувачів Роздольненської книгозбірні перегляд літератури «СНІД – безпечно чи ні?». Районна бібліотека для дітей запропонувала юним відвідувачам переглянути виставку «СНІД – дорога в безодню».

     Найбільш активними, дієвими та ефективними є індивідуальні та масові заходу щодо попередження захворювання на СНІД та життя з діагнозом ВІЛ-інфікованог, з застосуванням відео - фільмів, відео - хроніки, сповідей хворих людей, їх близьких та рідних.
   Працівники районної бібліотеки для дітей організували та провели з учнями 9 класу Каланчацької ЗОШ № 1 Годину інформації «Молодь та СНІД – це серйозно».
    Для юних користувачів Горьківської сільської бібліотеки – філії проведено Годину – повідомлення  «Як вберегтися від загрози СНІДу», інформаційні години – діалоги «Червона стрічка надії» відбулася в Новокиївській сільській книгозбірні та «Як вберегтися від ВІЛ-інфекції» для відвідувачів Макарівської сільської бібліотеки. Цікаво, з використанням наочного та фактографічного матеріалу,  проведено в Олександрівській сільській бібліотеці – філії Годину спілкування з молоддю «СНІД – загально - державна проблема».
    В літературно-мистецькому залі центральної районної бібліотеки для старшокласників та з їх активною участю проведено Години – спілкування та застереження «СНІД та вірусні загрози світові» та «Про СНІД  ще раз і  відверто». Були розглянуті та обговорені такі питання, як «Чи можна заразитися ВІЛ /СНІДом через спілкування?», «Які Існують шляхи передачі ВІЛ-інфекції», «СНІД - безповоротно змінює життя», «Попередити хворобу ! Звернути з "Дороги в безодню!»
     Учасники заходу з великим інтересом та хвилюванням передивилися відео - фільм «Сповідь наркоманки», по закінченні заходу їм було роздано візитівки «Зупинимо СНІД, поки він не зупинив нас!», виготовлені працівниками центральної районної бібліотеки.
СНІД – загроза людству ! Зупинимо  його ! 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *