75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

30 листопада 2015 р.

Шляхами прожитих років ...


   Читацьке об’єднання людей поважного віку "Спілкуймось !"  днями зібрало своїх одноклубників на засідання «Шляхами прожитих років».  
    Чергове засідання читацького об’єднання людей поважного віку «Спілкуймось !», який постійно вже майже 10 років поспіль активно працює при Каланчацькій центральній районній бібліотеці й налічує  більше 60 чоловік, розпочалося з перегляду кліпу «Обеліски». Чому саме «Обеліски» ?   Адже однією з важливих подій минулих років було встановлення та відкриття меморіалу загиблим воїнам – односельцям підчас Великої Вітчизняної війни, біля якого щорічно у День Перемоги над фашизмом – 9 травня, в День визволення Каланчака – 2 листопада – всі урочистості проходять саме біля цього меморіалу в мікрорайоні Жовтневий нашого селища. Й саме цікавими спогадами та фотографіями про відкриття меморіалу у Жовтневому поділилася постійна та активна учасниця об’єднання Любов Михайлівна Кохан. Вона була безпосереднім учасником цих важливих патріотичних заходів. Затамувавши подих всі учасники заходу слухали її цікаву розповідь та переглянули фотографії тих далеких років.
  
   Про своє життя на Чукотці, а це було ще за часів тодішнього Радянського Союзу. 
    А  Чукотка - це Чукотський півострів та ряд островів, які омиваються  морями Північно - Льодовитого  та Тихого океанів, більша частина якої знаходиться за межами Північного полярного кола й зимовий період там триває понад 10 місяців при температурі повітря до  - 39°С, літом температура досягає ледь +10°C, цікаво розповіла теж активна учасниця клубу  "Спілкуймось !" Валентина Миколаївна Ракова. Її цікава розповідь доповнювалася фотографіями.          
   А ось Євгенія Павлівна Петренко пригадала поїздку акторської трупи Каланчацького драматичного театру «Тронка» на міжнародний фестиваль в АР Татарію теж колишнього Радянського Союзу. Поїздка була дуже цікавою та захоплюючою, особливо запам’яталося відвідування заводу «Камаз». Доповнила розповідь колеги по театру й Лідія Єгорівна Дем´янова,  яка була також акторкою  нашого драматичного театру «Тронка».
    Про свою зустріч з Раулем Кастро – братом Фіделя Кастро Рус - керманичем «Острова Свободи» - Республіки Куба, як тривалий час називали цю країну, розташовану у західній півкулі нашої планети в північній частині Карибського моря та стику Північної, Центральної та Південної Америки, знаходиться на півдні від Флориди, на заході від Гаїті і на сході від Мексики, поділився з одноклубниками Віктор Васильович Феденюк.  Рауль Кастро вже багато років поспіль очолює єдину політичну партію на Кубі – Комуністичну.   

    Віктор Васильович розповів присутнім про свою зустріч з патріархом Олексієм, ця зустріч для нього має великого значення, вона залишила незгладимий слід на все життя. А ще Віктор Васильович пригадав неординарний випадок з свого життя – цікаву історію, коли йому довелося ловити…  щурів.
    Розповіли й свої цікаві історії з життя Валентина Іванівна Данько та Зінаїда Юхимівна Тишнюк. Учасники читацького об’єднання з великою заінтересованістю вислухали розповіді своїх одноклубників, замислювались, співпереживали, часто переривали гучними оплесками, й навіть, сміхом.


   Керівник клубу Тетяна Дмитрівна Петруненко розповіла про свою поїздку у Вірменію у м. Єреван та Грузію у м. Зестафоні. Її повідомлення було дуже цікавим, зворушливим, інтригуючим … Присутні на заході, наче самі, подорожували країнами колишнього СРСР, відвідали цікаві місця, пам’ятки, милувалися гарними краєвидами…   
   Дуже зворушливу історію розповіла постійна учасниця читацького об’єднання людей поважного віку Світлана Олексіївна Боднарук.  Її розповідь була про те, як вона ще будучи молодою медсестрою відправляла душевно хвору людину в лікарню в селище Чорнобаївка, що у нашій Херсонській області.
    Шляхами прожитих років… Скільки цікавих та неповторних випадків, зустрічей, несподіванок готує нам доля ! Деякі просто залишають приємні спогади, а деякі є доленосними…                                                                      Засідання клубу «Спілкуймось !» пройшло дуже активно, цікаво, як кажуть у народі, на одному диханні. Більшість одноклубників поділилися з друзями своїми цікавими, героїчними, хвилюючими, гумористичними, веселими, романтичними, а іноді, дійсно, доленосними  спогадами й, недарма, назвали свою зустріч «Шляхами прожитих років».

  Зустріч підготували та допомогли в проведенні - керівник клубу                        Тетяна Петруненко, бібліотекарі Наталія Хребір та Наталія Яковлєва.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *