75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

28 травня 2015 р.

Зі святом, вартові державних рубежів !


                                  Свято прикордонника   –   особливе свято ! 
    У книгозбірнях Каланчацької централізованої бібліотечної системи пройшли заходи з нагоди цього величного державного свята.
Свято Для прикордонника - професійне свято людей, які одні з перших стоять на шляху до збереження миру, спокою, благополуччя та цілісності нашої держави. Їх подвигам, героїчним вчинкам, сміливості і самовідданості присвячено безліч книжок, кінофільмів…  Про їх героїзм, відвагу і кмітливість ходять справжні легенди.
  Прикордонні війська України виконують надзвичайно відповідальну задачу, а саме - охороняти і захищати кордони нашої держави. Основними їх функціями також є: контроль за дотриманням прикордонного режиму, перевірка правомірності перетину кордону, проведення розвідувальної та оперативно-розшукової діяльності, протистояння організованій злочинності та нелегальній міграції тощо.
Професійне свято – День прикордонника щорічно відзначаємо 28 травня. Віддаючи данину шани та поваги до всіх, хто ніс і зараз в дуже складних умовах АТО сумлінно та самовіддано несе прикордонну службу, захищаючи цілісність України, ризикуючи своїм здоров’ям та навіть, життям, охороняючи цілісність нашої держави, мир і спокій, волю та свободу громадян України.
В центральній районній книгозбірні до уваги відвідувачів представлена виставка літератури та періодичних видань «Моя країна – Україна», читачі залюбки переглядають представлені на ній матеріали.  
Для шкільної та студентської молоді проведено патріотичну Годину – спілкування «Вартові державних кордонів» та  Годину пам’яті «Герої не вмирають» про життя та подвиг героя – земляка Олександра Березу, який загинув в зоні АТО захищаючи донецький аеропорт у січні 2015 року.
В сільських та селищних бібліотеках – філіях оформлені для користувачів тематичні полиці та перегляди літератури «На варті нашої країни», «Вартові державних кордонів – на вас рівняємо крок», «До Дня прикордонника», «Захисники державних рубежів», «З шаною та повагою», «Пам’ятаймо героїв своїх !», «Книга для солдата», біля них відбулися інформаційні години, обговорення, бесіди – діалоги.
   Всі бібліотеки Каланчацької централізованої бібліотечної системи активно включилися в проведення в районі Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна». У ході проведення акції наші бібліотеки  збирають та передадуть до бібліотек військових частин Збройних Сил України книжки - кращі зразки вітчизняної та світової художньої літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні видання з історії Української держави, її культури, Збройних сил.  Вже є перші цікаві  надходження. Активно попрацювали по збору літератури небайдужі жителі району та наші колеги: С.В.Частило, Л.М. Шаваровська, Н.М.Осипчук, Л.Л.Родіонова, Є.В.Завадська, А.А.Осауленко, Є.С.Юдіна. Книжки накопичуються, систематизуються для передачі нашим прикордонникам. Хід проведення  Всеукраїнської акції в районі під гаслом «Допоможемо нашим українським воїнам !» широко висвітлюється в ЗМІ,  відкрита сторінка на нашому бібліотечному блозі.
    Цього святкового дня висловлюємо глибоку вдячність вам, дорогі ветерани прикордонної служби, усім тим, хто нині сумлінно і самовіддано виконує почесний конституційний обов’язок на кордоні нашої країни.
    Вітаємо ветеранів і сьогоднішніх воїнів прикордонних служб. Прийміть сердечні вітання з нагоди професійного свята – Дня прикордонника. Бажаємо Вам та Вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя, життєвих гараздів, родинного миру і спокою.  Бажаємо Вам завжди мати високий бойовий дух, міцне здоров’я і надійне домашнє тепло !

    Нехай любов до рідної землі й людська шана надихають Вас на нові звершення, на нові перемоги у благородній справі вірного служіння рідному народові, встановлення миру, злагоди, добра, благополуччя, процвітання нашої рідної держави – України !!!
Зі святом Вас, шановні наші прикордонники!   Успіхів і миру всім нам !!! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *