75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

18 травня 2015 р.

День Європи – свято миру і єдності !


         День Європи – символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах, спільної історії всіх націй та спільного мирного та щасливого майбутнього жителів нашого континенту.
    Одними із основних чинників сучасної освіченої, інтелектуальної,  культурної особистості є високі почуття миролюбства, толерантності, добра, поваги до основних життєвих цінностей інших народів, взаєморозуміння, солідарність і духовна єдність між людьми різних народів, поглядів, переконань.
    Кожного року у травні місяці відзначається День Європи в Україні, не залишаються осторонь й цього величного свята й відвідувачі та працівники Каланчацької централізованої бібліотечної системи.
   Це свято -  День  Європи поступово стає справою державного значення і відіграє неабияку роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в дружній європейській сім’ї народів. 

   Напередодні Дня Європи в бібліотеках району проведено Європейський тиждень  «День Європи – символ спільних цінностей», в рамках якого  книгозбірні запропонували жителям своїх громад залучитись до святкування та відвідати низку цікавих заходів.       Відвідувачів  літературно - мистецького залу в центральній районній бібліотеці зацікавила виставка - перегляд  «Знайомтесь, Європа !», користувачі зробили віртуальний екскурс «Європа – зовсім близько» та віртуальне турне «Подорожуючи країнами Європи». Багато цікавого, невідомого, загадкового, що таїть в собі Європа побачили та почули старшокласники під час віртуальної екскурсії по темі  «Дізнайся про Європу більше». Учні пірнули в невідомий для них світ сьогодення країн Європейського Союзу,  уважно знайомились укладом життя, традиціями та обрядами, милувались чудовими краєвидами…   

З  метою інформування  жителів нашої  громади з питань європейської інтеграції, залучення учнівської молоді до активної творчої діяльності, виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історії,  культури, обрядів та традицій інших країн, популяризації європейської та української культурної спадщини, сприяння налагодження та  укріплення зв’язків між європейськими народами до Дня Європи майже в усіх сільських та селищних бібліотеках району  оформлено  книжкові  виставки  "Україна -  Європейська держава", “Усміхнись нам, Європо!”, «Україна крокує в майбутнє».
    В Олександрівській філії оформлено перегляд літератури
«Місце України  - в Європі»,  «Європейська культурна спадщина»  - в  Новокиївській сільській бібліотеці, а в Макарівській книгозбірні «Україна у Європейській співдружності».
    Юні жителі сільських громад – відвідувачі книгозбірень взяли участь в Грі – подорожі «Маленькі українці подорожують країнами Європи», одержали Експрес - інформації «Єдиний урок – знай про Європу більше», «Місце України в Європі», «Мандруючи країнами Європи» та «Кривава ціна миру в Європі». Підлітки взяли участь у вікторинах «Парад країн Європи», «Мандруючи країнами Європи».
   В бібліотеках - філіях, де  є вільний доступ до всесвітньої мережі інтернет для відвідувачів були організовані віртуальні подорожі «Країнами Європи». 
   Допитливі відвідувачі районної бібліотеки для дітей прослухали бесіду «Ми європейці: реальність та перспектива»  та передивились Слайд-репортаж «Знайомтесь, Європа!»
     В рамках тижня «День Європи – символ спільних цінностей»,  наші  відвідувачі мали нагоду долучитись до спільних цінностей, спільної історії всіх націй та народностей континенту, ознайомитись зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою країн Європи – пірнути в  невичерпне джерело духовної культури континенту.
      Познайомимось ближче з Європою, її країнами та народами, життєвими постулатами, дізнаймось, як наша Україна крокує в Європу !  Україна – це Європа !


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *