75800 Україна Херсонська обл. смт Каланчак вул.Чорноморська,7 ТЕЛ.:(05530)-3-11-40 E-mail:kalanchak.biblioteka@gmail.com
Бережіть себе та своє здоров'я. Мийте руки, тримайтесь на безпечній відстані від інших і перевіряйте ресурси з рекомендаціями на час пандемії COVID - 19.

3 червня 2014 р.

Діти – квіти нашої Землі !



    Щороку,   першого червня,   у  перший день  літа,  відзначається Міжнародний День захисту дітей – прекрасне, світле, неповторне  свято,  свято  радості та надії,  одне з найстаріших міжнародних свят.
      Адже  діти – це цвіт нашої Землі, майбутнє нашої країни і кожного з нас, саме в дітях ми хочемо бачити здійснення всіх своїх мрій і сподівань.  Діти  - наш найдорожчій скарб, наша безмежна радість та щастя.  Ми всі прагнемо, щоб вони росли здоровими, щасливими та радісними, достойно  прославляли свої родини і наш рідний край.


      День захисту дітей – це не тільки веселе свято для самих дітей, це і нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, щоб усі наші діти росли щасливими, добре вчилися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї рідної країни. 

А дорослі огортають їх затишком і теплом, щирою ніжністю, батьківською турботою і великою та святою материнською любов’ю,  прикладають усі зусилля виростити  Людину, Громадянина своєї рідної землі.

     Незважаючи на те, що Каланчацька центральна районна бібліотека обслуговує юнацтво та дорослих відвідувачів, в Міжнародний день захисту дітей залюбки організувала свято для юних – учнів 1 - 4 класів  Каланчацької ЗОШ № 3.

   Маленькі майбутні  читачі завітали до книгозбірні разом з своїми вчителями Т.В.Швець та О.В.Діденко. Їх гостинно зустріли та привітали в формі гри наші бібліотекарі  та влаштували їм справжнє свято – подорож по бібліотеці. 

    Бібліотекарі Олена Гриценко та Наталя Яковлєва щиро привітали з Днем Ангела  іменинників - Мішу, Оленку та Костика, потім цікаво розповіли про нашу бібліотеку,  її відділи та  улюбленцю всіх малят – її Величність Книжку. 

 Дітей дуже зацікавили розважальні ігри «Перетягни цукерку» та «Найкраща розповідь». Учнів захопила  екскурсія  до краєзнавчого сектору та сектору мистецтв, вони відвідали виставку картин  вишивки та  бісероплетіння Дар’ї Вишневської,  якою вони були просто зачаровані.

   А далі,   допитливі дітлахи відвідали інтернет – центр. Тут їх радо зустріли бібліотекарі Ольга Гавран та Наталія Хребір. 
Ольга Анатоліївна розповідала дітям та їх вчителям історію створення  Центру вільного доступу до всесвітньої мережі інтернет, адже це завдяки Гранту Посольства США в Україні ще в 2004 році наша бібліотека перша серед районних бібліотек Херсонщини стала вільно спілкуватись з усім світом …  І про те, які успіхи сьогодні має бібліотека й які цікаві послуги надає дорослим та дітям.

     Бібліотекарі влаштували  для діточок цілий цикл  цікавих та захоплюючих ігор. Учні були розділені на команди по чотири чоловіка біля кожного з восьми комп’ютерів.

 Дітям запропонували ігри «Скільки кнопок на клавіатурі»,  «Набери текст», «Збери комп’ютер».  Переможці ігор отримали призи. А ще їм запропонували відгадати загадки про комп’ютер, а на дитячому сайті найбільш активні та спритні складали пазли та розмальовували картинки.
    Діткам так сподобалось в бібліотеці, що довго не хотіли розходитись – вчителі ледь їх умовили, пообіцявши, що незабаром знов відвідують книгозбірню – казковий дім, де щасливо живуть різні Книжки.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *